Så vässar du cv:t – utomlands
26 Okt 2017 kl: 00:00

Så vässar du cv:t – utomlands

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med EF Education First.

Oavsett om du är intresserad av en karriär i Sverige eller utomlands finns det mängder av fördelar med att kunna lägga till en språkkurs utomlands på cv:t. Enligt rapporten ”Arbetsgivarens syn på utlandserfarenhet” från Svenskt Näringsliv 2010 kan anställda med utlandserfarenhet tjäna upp till en halv miljon kronor mer i lön under sitt arbetsliv då arbetsgivaren anser att den som har en utlandsvistelse i bagaget har utvecklat sin sociala kompetens, kommunikativa förmåga och sina språkkunskaper.

Gå före i kön hos rekryteraren

EF arrangerar kombinerade språkkurser och praktikprogram för dig som vill ha en extra fördel hos en potentiell arbetsgivare genom att lägga till professionella språkkunskaper och arbetslivserfarenhet på ditt cv. Du som är över 20 år kan välja bland ämnen som Art/Media, Business och Fashion/Design, åka iväg åtta veckor eller längre och komma hem med internationella referenser, dokumenterad arbetslivserfarenhet utomlands och ett stort försprång i en rekryteringsprocess när du visar att ditt ordförråd på andra språk består av fler meningar än ”una cerveza, por favor”.

Vill du åka på språkkurs och praktisera samtidigt? Läs mer här!

Bli expert på kollegornas kultur

Under en utlandsvistelse lär du dig mycket mer än grammatiska regler och att fråga om hur du lättast hittar vägen till närmsta busshållplats. Du får en djupare förståelse för landets kultur, vilket är guld värt på ett företag som har medarbetare från hela världen. En termin i London eller ett halvår i Sydafrika ger dig en unik inblick i hur vardagen och arbetslivet ser ut i andra länder än Sverige, och du kommer garanterat att vara stolt över dig själv när du och kollegor från andra sidan jorden kan dela gemensamma upplevelser av invånarnas tillvaro i landet.

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med EF Education First.