Sa upp sig – och satsade på en Youtube-karriär
28 Aug 2017 kl: 00:00

Sa upp sig – och satsade på en Youtube-karriär

Berätta, hur var det att säga upp sig och satsa på en Youtube-karriär?

– Jag hade ingen tanke på att bli influencer när jag flyttade till Stockholm. Jag jobbade på ett spa och det var först efter fyra månader när jag märkte att min youtube-kanal var för stor för att kunna hantera parallellt som jag började tänka på om jag skulle kunna leva på det här. Det var två år sedan och det var en chansning att säga upp mig, inte många jobbade heltid med det här då. Samtidigt visste jag att om jag inte testade så skulle jag ångra mig, och det var också därför jag vågade.

Tvekade du någonsin?

– Absolut. Kanske mest på grund av rädslan för vad folk skulle tycka. Det var många som sa ”men gud, hur ska du kunna tjäna pengar på det här?”, de kunde inte förstå hur jag kunde säga upp mig från mitt jobb för att satsa på något osäkert på sociala medier. Dessutom fick jag jobba väldigt hårt från start för att bevisa för mig själv, sponsorer och företag att jag var seriös och ville satsa. Många tror att vi youtubers har fått allt vi har väldigt enkelt – men man måste ge oerhört mycket av sig själv för att nå ut och vara relevant. Samtidigt är det också det som är det roligaste, när folk säger att de följt en länge och tycker om den resa man gjort. Det hjälper mig alltid att anamma förändring istället för att vara rädd för den.

”Att gå till jobbet och känna att man vill göra något annat tror inte jag är en sund känsla.”

Vilka tips skulle du ge till andra som inte vet om de ska våga satsa?

– Våga ge dina drömmar utrymme, tro på dig själv och backa dina egna val. Folk kommer inte alltid att förstå dem så det är viktigt att du står bakom dig själv. Att gå till jobbet och känna att man vill göra något annat tror inte jag är en sund känsla. Såklart kan något bli fel och risken att misslyckas finns alltid där, men det är då man måste fråga sig om chansningen ändå inte är värd mer. Jag tror på spontanitet och jag tror att man lär sig oavsett hur det går. Det valet man gör nu kanske leder till något ännu bättre även om den första drömmen inte slår in.

Vad har du på gång härnäst?

– Jag får möjligheter jag aldrig kunnat drömma om tack vare mitt jobb. Jag har aldrig tråkigt och utvecklas ständigt som person. Jag har så många människor bland mina tittare och följare som stöttar mig, de har blivit min familj och jag vill fortsätta göra bra videomaterial och stå framför kameran tillsammans med dem. Sen har jag en dröm om att starta ett eget sminkmärke.