Så undviker du gäspande rekryterare
31 Jul 2014 kl: 00:00

Så undviker du gäspande rekryterare

Cv:t ska göra dig så intressant att rekryterarna vill träffa dig. Därför gäller det att undvika de klyschor som väldigt många använder sig av. Här får du exempel på fyra vanliga klyschor som kanske hamnar i cv:t på  ren slentrian, men som går att byta ut med några enkla knapptryck.

Lagspelare
Visst, du vill peka på din förmåga att jobba bra tillsammans med dina kollegor, men istället för att skriva något uppenbart förklara vad det innebär i praktiken. Vilka roller har du haft i arbetsgruppen? Vad har ni åstadkommit?

Projektledarkompetens
Så gott som alla kallar sig i dag för projektledare och det är totalt omöjligt att avgöra vad det faktiskt betyder. Beskriv vad din projektledarroll inneburit. Ge exempel. Och ledde det fram till något bra resultat? Tryck på det!

Resultorienterad
Ja självklart. Vem vill inte uppnå resultat? Så på vilket sätt gör du att företaget kan tjäna pengar? Vad kan du tillföra? Om du kan, lyft fram tidigare exempel som visar på din fantastiska förmåga att tjäna pengar åt din arbetsgivare. Då är du hemma.

Ansvarig för
Att du genom ditt jobb ansvar för något (vilket ju alla gör) betyder inte att du som person är ansvarstagande. Därför behöver du berätta om hur du tagit egna initiativ för att lösa problem  trots att du inte behöver. Har du hållit i utbildningar? Kommit med nya lösningar?

Med inspiration från Monster.se