1 Feb 2010 kl: 00:00

Så tacklar du vinterapatin!

Fråga:

Jag är absolut livrädd att falla ner i det djupa hålet av den så välkända ”vinter-apatin”. Trots ett nyårslöfte att hålla inspirationen igång och hitta på massor av stimulerande saker känns det segare för var dag. Och det är ju fleeera månader kvar till sommaren, hur ska jag stå ut?

Svar:

Hej!!

Jag tror att rädslan är din största motståndare i det här fallet. När vi är rädda för något så håller vi fokus på det för att det inte ska hända. I det här fallet tror jag att du letar efter tecken på vinterapati. Minsta lilla svacka som normalt händer blir katastrof och obehag för att du söker att det ska komma.

Det jag är övertygad om kommer kunna hjälpa dig bästa är att börja leta efter något nytt. Vad kan du hålla ögonen öppna efter istället för tecken på trötthet och vinterapati? Guldkorn? Glädjeämnen? Lyckostunder eller energistunder?

Det andra är också att hitta och skapa betydelsefulla stunder för dig själv där du ger dig det du behöver och vill ha till sommaren. Vad är det sommaren ska ge? Ljus? Ledighet? Frihet? Vila? Vad det än är se till att få små mikrotillfällen med det i din vardag för att fylla på och för att göra vardagen stimulerande.

Bästa hälsningar Emma Pihl

Ställ en fråga till Emma i vår Expertpanel!