Så stärker du ditt cv – 3 punkter
26 Maj 2014 kl: 00:00

Så stärker du ditt cv – 3 punkter

Extrajobb
– Förutom ett extra tillskott i kassan kan ett extrajobb vara en väg in i arbetslivet. Alla arbetslivserfarenheter är bra och ett utmärkt sätt att ge cv:t extra tyngd.  Det spelar ingen roll om det är på den lokala matbutiken, hos det välkända företaget eller i klädbutiken.

Engagemang
– Engagera dig i kårverksamheten, anmäl dig till projektgruppen för nästa arbetsmarknadsdag eller jobba ideellt. Det är ett bra sätt att utöka kontaktnätet och få viktiga erfarenheter som stärker cv:t. Alla erfarenheter kan öppna dörrar till framtida jobb.

Säkra din digitala närvaro!
– LinkedIn är en av de viktigaste sociala kanalerna när du ska söka jobb. Se till att skapa en profil, och håll den uppdaterad. Ladda upp en bild på dig själv, lyft din kompetens, vad du har gjort och vill göra. Följ företag som intresserar dig och interagera med personer som inspirerar.

– Skapa ett konto på de digitala plattformar som du gillar och använd dem medvetet. Det spelar ingen roll om det är Instagram, Facebook eller din Twitter. Välj det som är naturligt för dig. Att blogga, fota eller Twittra är ett bra sätt att ge en mer nyanserad bild av dig för framtida arbetsgivare.

Text: Campus Datum: 2013-09-03