Så ska Facebook bli din kompis på jobbet
17 Nov 2014 kl: 00:00

Så ska Facebook bli din kompis på jobbet

Det är mycket hysch-hysch kring Facebooks nya projekt, men Financial Times avslöjar nu att sociala medier-jätten har siktet inställt på ditt kontor.

Facebook at Work ska innehålla flera funktioner som låter användarna samarbeta, chatta med kollegor och på klassiskt Linkedin-manér även knyta nya kontakter. Utseendet rapporteras bli snarlikt det vi lärt oss känna igen, men det ska bli enklare att hålla isär sitt arbets- och privatliv med två separata flöden. Faller det väl ut kan Facebook bli en direkt utmanare till nämnda Linkedin, men också till Google Drive och Microsoft-ägda Yammer.

Den nya satsningen står givetvis inte utan utmaningar. En rör säkerheten – hur ska Facebook få arbetsgivarna att lita på att eventuell hemlig korrespondens inte hamnar på villovägar? Och hur ska de ta sig an den anti-Facebook policy som införts på flera arbetsplatser runt om i världen?

Financial Times uppger att Facebook började med projektet på allvar under förra året – och att det nu är inne i en testfas på utvalda arbetsplatser.