Så semesternjuter du på jobbet
2 Jul 2013 kl: 00:00

Så semesternjuter du på jobbet

Det är inte alla förunnat att kunna gå på betald semester, eller att kunna ta ut någon ledighet alls under sommaren. Därför är det inte mer än rätt att påminna om alla de möjligheter som finns till att njuta av en helt vanlig arbetsdag under juni, juli och augusti.

 

– För de flesta är det förhoppningsvis ett antal veckor som är lite lugnare på jobbet under sommaren. Så även om du inte kan vara ledig mer än en eller ett par veckor i taget så kan du ändå förlänga semesterkänslan genom att kanske sitta ute och äta och/eller ta med en promenad på lunchen när det är fint väder, säger Shortcuts effektivitetsexpert Maria Breitholtz Söderström.

 

Hon menar också att det är viktigt att ta in sommaren på alla sätt som går när du får möjligheten till det. På så vis kan du ändå njuta av samma företeelser som semesterfirarna.

– Stanna också upp och se dig omkring, lukta på blommorna, lyssna till ljuden omkring dig, hur många olika fåglar kan du till exempel höra på en gång? Att vara närvarande med flera sinnen gör att du upplever att tiden går långsammare.

 

Andra tips som gör din vardag mer semesteraktig:

1. Gå lite tidigare från jobbet någon eller några dagar.

2. Boka mysiga och roliga aktiviteter efter jobbet.

3. Lägg dig på en filt i en park och läsa en bra bok i någon timme.