Så överlever du årets fattigaste månad
1 Jan 2014 kl: 00:00

Så överlever du årets fattigaste månad

2014 är här och det innebär ett nytt år med nya möjligheter. Men först ska du klara dig genom årets fattigaste månad. Det är inte så omöjligt som det kan verka, här kommer fem tips som kan hjälpa dig på traven.


1. Skaffa koll
Det första du ska göra är att kolla ditt konto och se hur mycket pengar du faktiskt har att röra dig med. Dela upp din totalsumma på fyra veckor så vet du hur mycket pengar du kan göra av med varje vecka och undviker på så vis att göra av med alla pengar första veckan.

2. Matsmart
Jul och nyår innebär mat i mängder och oftast en hel del rester. Anmäl dig frivillig att ta med resterna hem och vips har du årets första måltider säkrade. Dessutom är det läge att låta matlådan bli din bästa vän i januari, planera din handling och gör storkok så undviker du alla småsummor på mat och fika i skolan.

3. Snålshoppa
Mellandagsrean är alltid lockande och om du absolut inte kan låta bli är ett tips att hålla ut till slutet av januari. Det är när du handlar på 70 % du gör de riktiga klippen.

4. Umgängesrik
Att umgås med sina vänner kostar ingenting och det finns många nöjen som är gratis. Använd sällskapsspelen och biobiljetterna ni fått i julklapp eller gå ihop ett gäng och laga mat. Det är roligare att vara fattig tillsammans!

5. Utmana dig själv
Ett av nyårslöftena kanske var att bli mer ekonomisk och börja spara, då är det lika bra att sätta igång direkt. Tävla med dig själv eller en kompis och se hur billigt du kan leva i januari, du kommer alldeles säkert bli överraskad hur långt pengarna räcker när du verkligen anstränger dig.