Så ökar du engagemanget för distansarbetet hos dina anställda
6 Aug 2020 kl: 00:00

Så ökar du engagemanget för distansarbetet hos dina anställda

Vi har under de senaste månaderna sett stor kreativitet hos företag där de anställda arbetar hemifrån i karantän: allt från virtuella bokklubbar, interaktiva frågesporter och fototävlingar har blivit vanliga inslag i arbetsdagen. För att hjälpa dig som arbetsgivare att fortsätta hålla engagemanget uppe hos dina anställda ger vi dig tre tips som kan boosta ditt team!

Ge beröm för bra arbete

Trots att sociala aktiviteter är bra för moralen betyder inte det nödvändigtvis att det förbättrar engagemanget. Det är vanligt att man på arbetsplatser uppmärksammar personer som gör bra ifrån sig, och även om många gärna skulle få beröm på företagets digitala arbetsplats, och därmed uppmärksammas av alla, kan andra hata att ställas i fokus. I dessa fall skulle ett skriftligt eller videomeddelande skickat via mail tas emot bättre.

Uppmuntra lärande tillsammans

En undersökning från Evernote i juni 2020 visade att människor, med mindre umgänge och resor och mer tid tillbringade hemma, utnyttjar chansen att lära sig nya saker. Men att ta en online-utbildning, även om den är bra för professionell eller personlig utveckling, kommer inte nödvändigtvis att få ditt team att känna sig mer bundna till din kultur eller deras arbete. Genom att få ditt team att ta en online-kurs tillsammans kan de dela insikter och diskutera relevanta ämnen. Fördelarna med detta är att ni lär er nya färdigheter och kunskap, samt att det bygger upp en gruppdynamik och därför förbättrar medarbetarnas engagemang. 

Förstå att engagemang leds av arbetsgivaren 

Många företagsledare spenderar mycket energi på att försöka göra anställda mer engagerade, men misslyckas med att inse att engagemang måste ledas av arbetsgivaren. Fråga dina anställda två frågor i veckovisa möten: Vad är din största prioritering idag? Hur kan jag hjälpa dig? Gör detta konsekvent och se till att du följer varje rimlig begäran om hjälp. Hela teamet kommer att bli mer och mer engagerade.