6 Feb 2012 kl: 00:00

Så mycket tid tjänar du på att jobba hemma

Vad skulle du göra med din tid om du inte behövde lägga den på jobbrelaterade onödigheter? Om du slapp fixa till dig på morgonen och pendla till jobbet? Ta reda på det nu på onsdag. Då har nämligen Microsoft instiftat den officiella jobba hemma-dagen.

 

Anledningen är att man vill lyfta fram fördelarna med flexibelt arbete: ökad produktivitet, en enklare vardag och en gladare miljö.

− Luther sitter fortfarande tungt på våra axlar. Att jobba hemma känns lite förbjudet för många, såväl arbetsgivare som arbetstagare. Men sanningen är att många skulle få mer gjort och i förlängningen kanske öka företagens lönsamhet om de jobbade hemma då och då. Dessutom skulle det förenkla livspusslet för många, menar Sabina Rasiwala Hägglund, marknadschef på Microsoft.

 

Den 8.e februari kommer därför alla på Microsoft i Sverige att stanna hemma.

− Vi stänger helt enkelt vårt kontor för en dag och vill uppmana andra företag att göra detsamma, berättar Sabina.

 

Hur mycket tid skulle du då spara? För att hjälpa dig att få en bild av det finns facebook-applikationen Tidsmaskinen. Den räknar ut hur mycket tid du får över och kan lägga på annat om du jobbar hemma en dag i veckan. Dessutom ger den dig förslag på vad du skulle kunna göra istället. Har du en halvtimmes resa till och från jobbet och gör dig i ordning lika länge varje morgon skulle du spara 70 timmar per år. På den tiden hinner du till exempel se 40 långfilmer, köra 70 träningspass eller läsa 282 godnattsagor. Inte helt dumt!  Testa själv här!

 

 

Läs mer:

Trängsel, sena tåg och snörvlande kollegor. Distansarbete låter som en dröm för en trött kontorsråtta. Men det krävs en hel del för att lyckas. Här är fyra saker du bör fundera över innan du tar med dig jobbet hem.