Så maxar du din profil på Linkedin
17 Mar 2013 kl: 00:00

Så maxar du din profil på Linkedin

Över 225 miljoner personer har registrerat sig på Linkedin. Därför gäller det naturligtvis att använda sig av vissa knep för att se till så du syns och blir upptäckt av rekryterare,  eller andra personer som kan vara avgörande för din karriär.

Här kommer fyra punkter som förbättrar dina chanser att sticka ut.

1. Profilbilden.
Att ha en bra profilbild, det vill säga en professionell porträttbild, ökar dina chanser att bli upptäckt med sju gånger.

2. Senaste jobben.
Att visa dina två senaste jobb på din profil ökar dina chanser att bli upptäckt med hela tolv gånger.

3. Profillänken.
Siffran i din egen profillänk visar i vilken ordning du gick med i Linkedin. Till exempel innebär siffran id=14679878 i URL:en att du är LinkedIns 14 679 878:e medlem, av 225 miljoner. Din profillänk kan bytas ut till en länk som är mer personlig, tydlig och sökbar än den du blir tilldelad när du blir medlem, klicka bara på redigera bredvid din befintliga länk under din profilbild.

Din nya URL kan då bli linkedin.com/in/dittnamn.

4. Unik rubrik.
Du kan skapa en helt egen rubrik istället för din nuvarande jobbtitel som dyker upp automatiskt. Till exempel kanske du vill kalla dig själv för ”Erfaren strategisk projektledare inom IT-branschen” istället för Account Manager för att lättare bli upptäckt?

Källa: Linkedin