1 Mar 2008 kl: 00:00

Så lockar du 80-talisterna

 

Så lockar du 80-talisterna

 

 

Nu kommer 80-talisterna stort på arbetsmarknaden och för dig som chef gäller det att locka de allra bästa. Thomas Fürth, forskare på Kairos Future, har skrivit boken ”80-talisterna kommer” där han delar med sig av de bästa tipsen för att rekrytera och behålla de nya talangerna.

 

 

1. Värderingar och företagskultur är viktigt för 80-talisterna, så se till att ta upp dessa ämnen redan på anställningsintervjun.

 

 

2. För denna grupp är det viktigt att få tid till både vänner, fritid och eventuell familj. Som arbetsgivare är det viktigt att du tar hänsyn till detta – delat ledarskap kan vara ett sätt.

 

 

3. 80-talisterna är Pippi Långstrumps barnbarn. De är individualister som agerar i grupp. Det innebär att en hel grupp kan dra iväg från företaget samtidigt och därför är det viktigt att se till att de som lämnar är goda ambassadörer för företaget.

 

 

4. Det klassiska generationsmönstret har förändrats. De unga studerar längre och bildar familj senare. I stället är det 35-40 åringarna som skaffar barn och hus och därför jobbar betydligt mindre än sina yngre kollegor.

 

 

 

Alessia Wistén