11 Jul 2011 kl: 00:00

Så klär du dig för sommarintervjun

Att tro att det går att komma till intervjun i shorts eller sandaler bara för att det är varmt ute är helt fel. Sumpa inte den genom att komma dit felklädd – följ de här råden för att förbereda dig rätt.

 

Tips 1: Klä dig passande för jobbet

Oavsett vad det är för temperatur ute måste du klä dig på ett sätt som passar den tjänst du söker. Lämna inte kavajjackan hemma, även om det är varmt.

 

Tips 2: Klassiskt fungerar oftast

En bra regel är att klä sig i klassiska kläder när du går på en arbetsintervju, om du inte söker jobb i reklam-, kläd- eller mediebranschen där det passar med en mer trendig stil.

 

Tips 3: Håll kläderna skrynkelfria

Klä dig i mörka eller neutrala kläder som inte skrynklar. Akta dig för hundra procent linne som har en tendens att bli skrynkligt redan innan du lämnar hemmet.

 

Tips 4: Accessoarer visar vem du är

Accessoarer är ett bra sätt att låta din personlighet synas. Undvik allt för stora accessoarer eller smycken som låter när du rör på dig. Ta på dig din mest klassiska klocka – sportsklockan kan du ha på fritiden.

 

Tips 5: Snappa upp stiltips från andra

Om du beundrar någons klädstil, så iaktta dem noga under några veckor. Skriv gärna ner några anteckningar om hur de kombinerar färger, accessoarer och frisyr. På så sätt kan du få nya idéer till din egen klädstil.

 

Tips 6: Välj rätt transportmedel i värmen

Försök att hålla dig så sval och bekväm som möjligt på väg till intervjun. Det är bättre att ta bil med air conditioner eller en taxi, än att trängas på en fullpackad buss eller tunnelbana. Om du har lätt för att svettas så ta med en handduk och sätt dig en stund för att svalka av i lobbyn, innan det är dags för intervjun.

 

 

LÄS MER:

 

Värsta misstagen på intervjun
Omotiverad, oförberedd eller i fel kläder. Åtta rekryterare på bland annat Microsoft och Adidas har sagt sitt.
» Gör INTE så här på intervjun

 

 

 

Hitta stilen – expertens 5 tips
Fastnat i en stil du inte är helt nöjd med? Lugn! Vi vet hur du hittar rätt stil för dig.
» Så hittar du din nya snygga framgångsstil

 

 

 

Rätt färger för intervjun Rätt färger för intervjun
Varför bör man vid många tillfällen bära blått i stället för rosa på en jobbintervju? Shortcut ger dig svaren.
» Så påverkar färgen på dina kläder rekryteraren