Så kan serien ”Big Little Lies” hjälpa dig i karriären
13 Apr 2017 kl: 00:00

Så kan serien ”Big Little Lies” hjälpa dig i karriären

HBO-serien ”Big Little Lies” handlar om tre kvinnor, alla mödrar, från norra Kalifornien i USA. Det är en historia med svart humor om hur kvinnornas (till ytan) perfekta liv halkar in på fler spår – som leder till ett mord. Kvinnornas relationer med sina partners, kompisar, jobb och sexliv är några av sakerna som är i fokus i serien.

Gowland beskriver främst en särskild scen i tredje episoden där Laura Derns karaktär Renata Klein talar med sin make om utmaningarna deras dotter möter i skolan. När maken skämtar lite i ett försök att lätta på stämningen, vädjar hon till honom:

”Låt mig bara få vara en rädd mamma.”

Lelia Gowland skriver i Forbes om hur vanligt det är att hennes klienter kommer till henne just med sina rädslor. De vågar inte satsa på karriären på grund av en oro över att misslyckas, förlora jobbet eller hamna i en sämre position än den nuvarande.

”De kan komma till mig med hopp om att jag har ett magiskt ’life hack’ för att övervinna rädslan”, skriver Gowland.

”Vill du vinna din nästa förhandling? Ta dig tid att lära känna dina känslor på förhand.”

Det Gowland fascineras över med Renata Kleins yrkan är hur hon äger sin egen rädsla, identifierar den: ”Jag är rädd”, och ber om stöd från sin make för att kunna hålla kvar den känslan.

”Rädsla är en känsla som kan vara svår att hantera och som vi är uppfostrade att undvika. Vi  förknippar känslan med något som är dåligt eller fel och försöker fly från vad det än är som gör oss rädda”, skriver Leila Gowland.

Det handlar inte om att sluta vara rädd, utan att ha självinsikten om att man är det ibland. Att vara medveten om sin rädsla och acceptera den, kan stärka dig och göra dig mer effektiv.

”Vill du vinna din nästa förhandling? Ta dig tid att lära känna dina känslor på förhand”, är Gowlands bästa tips.

Det är precis vad Laura Derns karaktär genomstrålar, menar Leila Gowland. Renata Klein är både mamma och en framgångsrik vd. Trots att hon gör några egendomliga val genom serien, så är hennes inställning till sin rädsla i den scenen väldigt sund.

”Jag vill tro att att anledningen till hennes framgångsrika karriär beror på hennes vilja att identifiera och acceptera sina rädslor”, avslutar Lelia Gowland.

Källa: Forbes.