2 Nov 2010 kl: 00:00

Så hittar du din nya snygga framgångsstil

Karriärmakeovervinnaren Magnus hade fastnat i en ungdomlig stil, med mycket jeans, t-shirts och luvtröja, och ville hitta en vuxnare och mer välklädd stil. Ett problem personal-shopping-experten Bettina Bieberstein Lee på Personality stöter på titt som tätt:
– Det är vanligt att man fastnar i en viss ålder och inte kan ta sig ur den, berättar hon. Ofta blir det i stilen man hade när man var 25 – 30 år. Det kan kännas tryggt att hålla kvar vid det man vet funkar och det är inget fel att klä sig ungdomligt, men många trivs inte med stilen de fastnat i, de vet bara inte hur de ska ta sig ur den.

 

Så hur gör man då? Här är Bettinas tips för att hitta din nya stil:

1) Släng ut allt du har på sängen och gå igenom varje plagg − då kommer du att upptäcka vilka plagg du verkligen trivs i, dessutom kommer du att se ett mönster bland dina kläder.

 

2) Trivs du i det här mönstret eller vill du utmana dig själv? Kanske har du 10 svarta toppar − men är det verkligen det du vill ha eller vill du egentligen ha något lite roligare? Hindra dig i så fall nästa gång du är på väg att köpa en svart topp och köp något färgglatt istället, exempelvis en röd kavaj

 

3) Gör dig av med plaggen du inte använder och inte trivs med − de är bara energitjuvar.

 

4) Svårt att slänga? Ha en andra garderob, eller en låda om du bor trångt, där du hänger under kläder som är lite för fina för att slänga eller ge upp. Kika igenom det en gång om året och rensa.

 

5) Sparar du kläder som blivit för små? Släng dem! Även om du går ner i vikt kommer du troligtvis inte komma i kläderna igen, eftersom även din kroppsform förändras.

 

Läs mer:

Se Magnus makeover och sno åt dig av tipsen!

Läs Magnus egna tankar om sin makeover här!