10 Okt 2011 kl: 00:00

Så hanterar du föräldern, chefen!

Föräldramanualen, som släpps i dag, riktar sig till chefer och personalansvariga på svenska företag.

– Framför allt handlar det om att inse värdet av att ha en linje som man är konsekvent med. Om företagen har en beredskap för hur de ska hantera nyheten att en medarbetare ska bli förälder kan de också maximera vinsten av föräldraledigheten på alla sätt, säger Ann-Marie Prhat, ansvarig för satsningen Livspusslet hos TCO.

 

Kanske är det här ett gyllene tillfälle att ge andra medarbetare chansen att pröva vingarna på en högre tjänst? Eller varför inte ta chansen att testa en intressant person på ett vikariat?

 

Viktigt att börja i tid

Enligt Ann-Marie Prhat är den viktigaste insikten som chef att börja jobba med de här frågorna redan när du anställer en ny medarbetare.

– Om du redan då signalerar att du ser det som positivt att anställda blir föräldrar ökar chansen att du får information om graviditeten så tidigt som möjligt. I dag drar sig många för att berätta att de ska få barn eftersom de tror att det kommer att drabba dem negativt, och då kan det bli bråttom att planera om verksamheten och hitta en ersättare, säger Ann-Marie Prhat.

 

Här hittar du Föräldramanualen.

 

 

LÄS MER:

 

Effektiv - 7 tips, ordning, struktur, att göra, lista Så blir du föräldrasmart
Att bli förälder kan vara den bästa managementkursen anställda genomgår. Se till att ta tillvara kompetensen!
» 9 tips till chefen: Bli föräldrasmart!

 

 

 

Slösurfa på jobbet, surfa, Facebook, Youtube De tar med mamma på intervjun
Föräldrar som förhandlar barnens lön och till och med hakar på till intervjun. Efter curlingpappor: nu kommer helikoptermammorna!
» Inte minst i arbetslivet ställer de till problem