8 Feb 2010 kl: 00:00

Så förför du en kollega

Unga akademiker tillbringar mer tid på sina arbeten än någon annanstans. Därför är det inte förvånande att hälften av alla anställda, enligt flera undersökningar, har haft en romans med en kollega. Men hur ska man fånga en kollegas intresse?

 

Marie Hagberg är matchmaker, dejtingkonsult, författare och en av skaparna av kärleksspelet Catch. Här är hennes bästa tips för hur du förför en kollega.

1. Starta upp ett innebandylag för alla på jobbet. På så sätt får du naturlig kontakt med alla samt orsak till att ringa dem vid inställda träningstillfällen, matcher etcetera.

2. ”Vill du hjälpa mig att bära den här stolen?” Många, speciellt män, tycker om att hjälpa till och känna sig behövda. Om du inte har något du behöver hjälp med – hitta på något!

3. Kopiatorn är ett utmärkt ställe att flirta vid. Kopiera gärna något ovanligt som ger en naturlig anledning till att börja prata med dig. Du kan även låtsas glömma originalet i kopiatorn, om någon intressant person står efter i kön. Det får garanterat henne eller honom att springa efter dig!

 

Inte nöjd? För ett år sen bad vi om era bästa tips – här är några:

Kom med idén till din chef att man borde luncha mer med alla i företaget för att få en så bra överblick över allas arbetsområden som möjligt. Erbjud dig att skicka ut ett mejl om idén till alla och se till att du och han bokar in en lunch så snart som möjligt.

/Martina

 

“råka” skicka ett e-mail till den personen du spanar in. Det bästa är om mailet innehåller något fantastisk fakta om dig, det är bara att skriva ihop en egen liten mailkonversation med en polare. Vet du t.ex att han/hon spelar golf eller älskar att laga mat så kan mailet innehålla en konversation om hur fantastisk din middagsbjudning i helgen var eller hur senaste golfrundan var. Resultatet blir att du får tillfälle att ta kontakt med ditt span och be om ursäkt att mailet hamnade fel samtidigt som han/hon fått fördelaktig information om dig…

/Anna

 

Gör något kul under middagen på konferensen, ett litet spex eller sjung en sång.

/Per

 

Om det finns en intressant person med hyfsade datakunskaper, kan man fråga om hur man gör något på datorn och låta honom visa med musen medan man håller kvar handen under hans. Det går att göra tvärtom också – att du själv är den som innehar datakunskapen och håller handen ovanpå hans på datormusen.

/Helene

 

Be att få låna något, tex vid fikabordet! Själv lånade jag en hög stege att använda vid omtapetsering/renovering hemma. Som tack för lånet bjöd jag på en middag och det funkade finfint!! 🙂

/Marta

Jag tror att det bästa sättet att få kontakt med en främmande person är genom att börja prata om väder och vind, varav man sen frågar personen vilka arbetsuppgifter denna har eller intressen. När man samtalat en stund kan man alltid flyta in med att du verkar vara trevlig har du lust att ta en bit mat någon dag eller får jag skriva sms till dig?

/Marie

 

Läs mer:

Hur ser företagen på kärlek på jobbet? Bli inte kär i fel person!

Har du väl hittat kärleken på jobbet är det viktigt att sköta relationen snyggt. Här är fem tips för dig som både älskar ditt jobb och en kollega

Kollegorna godkänner jobbromanser

Kärleken gick före förnuftet

Vårt förhållande var hemligt och förbjudet

Har du ett eget tips? Har du träffat kärleken på jobbet? Eller kanske här på Shortcut? Berätta här nedanför!