24 Nov 2008 kl: 00:00

Så förför du en kollega – Läsarnas bästa tips

– Catch är ett relationsspel som vänder sig till singlar som vill bli bättre på att flirta, och par som vill lära känna varandra bättre. Det gör sig ultimat på fnissiga tjejmiddagar, säger Marie Hagberg.

Det rekommenderade spelantalet är 3-6 men Marie Hagberg tycker att man kan vara hur många som helst.

Skulle det passa på en afterwork?

– Absolut, det vore en väldigt trevlig grej inför helgen.

På konferensen då?

– Nej, då får man nog cencurera frågorna…

Ett av Maries tips för hur du förför en kollega är att kopiera någonting ovanligt. (Läs alla Maries tips här!) Vi undrade vilket ert bästa tips var och utlovade Catch-spel i belöning till de bästa tipsen. Här är vinnarna:

Kom med idén till din chef att man borde luncha mer med alla i företaget för att få en så bra överblick över allas arbetsområden som möjligt. Erbjud dig att skicka ut ett mejl om idén till alla och se till att du och han bokar in en lunch så snart som möjligt.

/Martina

“råka” skicka ett e-mail till den personen du spanar in. Det bästa är om mailet innehåller något fantastisk fakta om dig, det är bara att skriva ihop en egen liten mailkonversation med en polare. Vet du t.ex att han/hon spelar golf eller älskar att laga mat så kan mailet innehålla en konversation om hur fantastisk din middagsbjudning i helgen var eller hur senaste golfrundan var. Resultatet blir att du får tillfälle att ta kontakt med ditt span och be om ursäkt att mailet hamnade fel samtidigt som han/hon fått fördelaktig information om dig…

/Anna

Gör något kul under middagen på konferensen, ett litet spex eller sjung en sång.

/Per

Om det finns en intressant person med hyfsade datakunskaper, kan man fråga om hur man gör något på datorn och låta honom visa med musen medan man håller kvar handen under hans. Det går att göra tvärtom också – att du själv är den som innehar datakunskapen och håller handen ovanpå hans på datormusen.

/Helene

Be att få låna något, tex vid fikabordet! Själv lånade jag en hög stege att använda vid omtapetsering/renovering hemma. Som tack för lånet bjöd jag på en middag och det funkade finfint!! 🙂

/Marta