Så får du sparken – 4 klockrena exempel
16 Aug 2013 kl: 00:00

Så får du sparken – 4 klockrena exempel

Plåta bossen
Abel Lenz jobbade som kreativ chef på AOL (America Online) när han under ett telefonmöte, där tusen medarbetare var med, fotograferade sin chef Tim Armstrong. Inget smart drag. Tim Armstrong gav Lenz sparken där och då. Han har senare försvarat beslutet med att han tidigare meddelat att möten inte ska spelas in eller filmas.

Armstrong har i efterhand bett om ursäkt till Lenz och erkänner att han inte skötte det hela så snyggt – men den kreative chefen är likväl uppsagd.

 

Beställ gräs till jobbet
DN.se skriver om en kanadensisk man som använde Twitter på ett något ödesdigert sätt. Han skickade ut en tweet om att han ville ha en marijuanaleverans till jobbet. Det blev en del retweets – bland annat från den lokala polisen. Även mannens chef uppmärksammade försöket till droginköp den digitala vägen. Resultatet? Tack och hej.

 

Snacka skit om jobbet på nätet
Det finns flera svenska fall där inlägg på Facebook har resulterat i en uppsägning. En man som säsongsjobbade på Liseberg skrev tidigare i år att hans chef borde vara pappaledig på heltid. Detta uppskattades inte av Liseberg och mannen fick inte komma tillbaka.

Ett annat exempel är när man beskriver jobbet som något taget ur ”Gökboet”.  Det gick åtminstone inte hem hos Volvo Penta i Skövde, där en man fick sparken efter ett Facebookinlägg för några år sedan där han beskrev arbetsplatsen som ”ett dårhus”.

 

Ha inställningen att allt är gjort av bomull
Om du jobbar med distribution av något slag, gör då inte som kvinnan i videoklippet. Inte så svårt att förstå varför hon har packat sitt sista paket hos Fedex …