Så får du boken ur tanken
27 Mar 2016 kl: 00:00

Så får du boken ur tanken

Det kvittar nästan vem du frågar, de flesta har någon gång haft en dröm om att skriva en bok eller två. Vare sig din undanstoppade bokdröm handlar om en roman, dikter, låttexter eller illustrationer tjänar du på att ge den lite uppmärksamhet. Om du tillåter dig att vara kreativ och öpp­en i sinnet utan förbehåll och pekpinnar kommer du garanterat att få mer energi och bli mer kreativ i dina vardagliga sysslor – som pluggandet.

Så här gör du för att ta chansen att göra den kommande sommaren till en riktig författarsommar:

1. Det finns många sätt att gå tillväga om du vill ge ut ditt verk. Vulkan eller Type & Tell är ett exempel på en sajt för dig som vill trycka och ge ut din bok själv. Där kan du få hjälp med allt från formgivning till tryck, distribution och marknads­föring.

2. Vill du ge ut din bok på ett större förlag är det viktigt att satsa på följebrevet och på att din idé är unik, så att du sticker ut ur mängden och väcker ­intresse hos förläggaren.

3. Rädd för att bli refuserad? I så fall kan du ta en titt på denna lista:
Stephen King: Blev refuserad 30 gånger innan han fick sitt ­genombrott med debutromanen Carrie.
Astrid Lindgren: En av de mest kända refuseringarna i svensk ­litteraturhistoria är när Bonnier refuserade Astrid Lindgrens ­manus om Pippi Långstrump.
J.K Rowling: Refuserades ett dussin gånger av en rad olika ­brittiska förlag med sin första Harry Potter-bok.