Så definierar vi framgång
11 Mar 2013 kl: 00:00

Så definierar vi framgång

Balansen mellan jobbet och privatlivet är så viktig att många väljer jobb utifrån det, visar en ny studie från Accenture. En strävan efter att vara framgångsrik både i karriären och i privatlivet påverkar därför hur vi väljer jobb. Majoriteten, 56 procent, svarade att balansen mellan arbete och privatliv definierar framgång i karriären bättre än vad pengar, erkännande och självständighet gör.

 

”Olika perioder i livet”

Mer än två tredjedelar av yrkesverksamma kvinnor och män säger att de kan ha både en framgångsrik karriär och ett rikt privatliv.

– Under sin karriär kommer yrkesverksamma att flera gånger omdefiniera vad det innebär att vara framgångsrik, säger Göran Rosberg, ansvarig för området Talent and Organization på Accenture i Sverige.

– För många så kommer karriärsambitioner och personliga prioriteringar att ta olika stor plats under olika perioder av livet.

 

Mer än hälften av personerna i undersökningen uppgav att de tackat nej till ett jobb eftersom de varit osäkra på hur det skulle påverka balansen mellan arbete och privatliv.

 

Undersökningen, Defining Success, genomfördes bland 4100 personer i 33 länder.

 

Läs också:

10 stressigaste jobben

5 tips för balans i livet