22 Dec 2010 kl: 00:00

Så bryter du ihop och kommer igen – gör 2011 till ett toppenår!

Susanne Pettersson är en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare, samt en av Skandinaviens ledande konsulter inom förändringsarbete. Den 14 januari föreläser hon på Shortcuts frukost i Göteborg om konsten att bryta ihop och komma igen (anmäl dig här). Hon har själv varit med om tuffa bakslag i livet. Som när hon som ung och lovande tennisspelare i USA skadade sig illa.
– Över en natt fick jag återvända hem från USA med spruckna drömmar. Livet kändes just då inte värt att leva. Jag visste inte vad jag skulle göra när applåderna hade tystnat och ljusen slocknat…

Hårda smällar verkar höra till livet. Men medan vissa snabbt kan borsta av sig och vara på väg igen, ligger andra nedbrutna kvar och undrar vad som hände.
– De flesta har bra energi och är mentalt starka när allt går bra. Det är ofta mycket enkelt! Den stora utmaningen är att bibehålla ett bra tillstånd när det händer negativa saker som du inte har räknat med, säger Susanne.
Tycker du det är svårt att komma vidare när du stöter på motgångar? Misströsta inte. Susanne menar att alla kan träna upp sin mentala styrka och lära sig att hantera jobbiga händelser.
– Det avgörande är inte vad som sker utan hur vi väljer att handskas med det som händer. Vad dessa människor i själva verket lyckas med är att finna och ta fram kraften inom sig själva. Men detta är inte något som bara är några få förunnat; vi kan alla lära oss konsten att hitta kraften inom oss.

Var 2010 ett skitår betyder det med andra ord att det inte behöver tynga dig hela nästa år också. Susanne har några knep för att komma igen med ny kraft.
– Ta fram de bra sakerna med ditt 2010 och försök att vara tacksam och glad för dessa. Det är sedan viktigt att du planerar framåt och funderar på vad du vill ha kvar som var bra av året, vad du vill justera, ta bort och lägga till för att 2011 ska bli ett toppenår. Hela syftet är att justera ramarna i livet så att det blir energifyllt och roligt! Det är viktigt att bestämma dig för vad du vill och sedan jobba för att det ska bli så, säger hon och forsätter.
– Enjoy the journey och försök att ha balans i livet så att helheten blir bra – då är det mycket roligare att leva!

Shortcut frukost: Bryt ihop och kom igen!

Den 14 januari kommer du få chansen att gå på Shortcuts frukost med Susanne i Göteborg. Tillsammans med mycket skratt kommer du att få konkreta verktyg för hur du skapar framgång och balans i ditt liv och hanterar motgångar.

 

Anmäl dig till Shortcut frukost ”Bryt ihop och kom igen!” här.

 

Du som inte kan gå på föreläsningen behöver inte misströtsta – nu kan du vinna ditt eget exemplar av Susannes nya bok Bryt ihop och kom igen!. Det enda du behöver göra är att skicka ett mejl till tavling@shortcut.nu med ditt namn och din adress samt dela med dig av ditt bästa tips för hur du kommer igen efter en motgång.