10 Feb 2009 kl: 00:00

Så blir du framgångsrik – 7 tips

1, Skaffa dig en omgivning med en egen fanclub och utmanare.

Din fanclub är till för att stärka dig, tro på dig och finnas för dig i med- och motgång. Dina utmanare är till för att utmana dig till att behöva tro på dig själv, din idé och driva dig själv.

 

 

2, Se till det du har.

Dina fördelar, dina styrkor, dina redan etablerade kontakter och dina kunskaper. Använd dem. Komplettera sedan med andra saker som du behöver.

 

 

3, Sätt mål. Ha en dröm, en vision och en riktning för allt i livet. Bestäm dig för vad du vill med livet. Upptäck makten du har att själv styra och påverka ditt liv i rätt riktning.

 

 

4, Lär av allt.

Ofta är vi lärda att lära av motgångar. Gör det, men lär dig också av framgångsreceptet i dina medgångar. Hur förberedde du dig, vad tänkte du, hur gjorde du för att lyckas? Detta ökar din självkännedom genom att förstå dina behov. När du vet dem har du även lättare att tillfredsställa dem i fortsättningen.

 

 

5, Gör regelbundna utvärderingar av de små och stora lyckandena.

Gläds åt dem, fira, stärk din självkänsla och ditt självförtroende genom att påminna dig om vilken fantastisk människa du är och vilka enastående saker du har åstadkommit i ditt liv både i smått och i stort.

 

 

6, Lär av förebilder.

Skaffa dig olika förebilder för olika saker här i livet. Sno det som är bra och gör det till ditt eget. Ändra dina förebilder allteftersom du utvecklas själv.

 

 

7, Hjälp på vägen.

För att snabba på och fördjupa din utvecklingstakt, använd externa personer för din utveckling. Coacher, mentorer, tränare, mentala tränare, lärare eller inspiratörer är exempel på sådana.