Så behåller du sommaren i ditt nätverk
19 Aug 2013 kl: 00:00

Så behåller du sommaren i ditt nätverk

En sak är säker. Man vet aldrig vad som ska hända. Det är också därför det är så spännande att träffa nya människor, de kan leda dig vart som helst. Så se till att vårda dina nya kontakter. Din karriär (och övriga livet givetvis) kan vinna stort i längden.

 

1. Om du inte redan gjort det, leta upp dina kontakter i de sociala forum som finns. Om ni träffades under väldigt lättsamma former kanske du ska börja med Facebook eller Instagram och sedan bygga vidare med Linkedin. Om det var under seriösare former kan det vara dumt att bjuda in till bildspel och uppdateringar där fokus ligger på stoj och stim. Linkedin eller hederlig mejl rekommenderas då.

2. Var inte rädd för att höra av dig. Människor blir oftast glada över att vara ihågkomna och du kommer långt med en komplimang eller två. “Det var väldigt trevligt att träffas” är en klassiker som faktiskt aldrig blir uttjatad. Och var det inte trevligt att träffas, ja då hör du ju inte av dig.

3. Boka in ett möte eller en aktivitet med dina nyfunna kontakter. Kanske har ni samma intressen eller gillar samma sorts mat eller musik? Det är lätt att prata karriär när man lärt känna varandra lite närmare. En lunch eller aw är aldrig fel.

4. Följ upp efter ni ses. Det är så lätt att låta ett fullspäckat schema sätta klorna i minnet och orken. Se till att underhålla kontakterna då och då så behöver det aldrig vara jobbigt att höra av sig. Och glöm inte att nätverkande bygger på att du både ger och tar. Förvänta dig inte en framställd buffé av möjligheter bara för att du råkade springa på “rätt” person under semestern. Din insats är minst lika viktig så visa på god vilja.