Romantisk katastrof – jobbtabben du inte vill göra
15 Jun 2010 kl: 00:00

Romantisk katastrof – jobbtabben du inte vill göra

För några år sedan hade jag en romans på jobbet. Jag var marknadsförare för en generalagent i bilbranschen, och ingen annan på företaget visste något om vårt dejtande. En dag var han inne på mitt rum för att prata om ett jobb­ärende. Samtidigt passade han på att skriva ett meddelande på ett av mina visitkort: ”Jag tycker om dig”. Jag blev glad av att se det där kortet, och sparade det bredvid datorn.


Några veckor senare
blev jag kontaktad av ordföranden i en av företagets supporterklubbar. Han undrade om han och några andra killar från klubben kunde få komma upp och presentera sig själva och sina idéer – kanske kunde det leda till ett samarbete? Jag tyckte att det lät spännande, och bokade genast in ett möte. Killarna i klubben hade vanliga jobb och lade ner en stor del av sin fritid på klubben och sina bilar, så jag minns att mötet hölls på kvällen efter ordinarie arbetstid. Jag hade klantigt nog glömt att ta med mina visitkort, och sprang efter mötet in på mitt rum för att hämta ett till klubbens ordförande.

Två dagar senare fick jag ett mejl från honom: ”Hej! Tack för ett bra möte i går, och tack för visitkortet med hälsningen. Jag uppskattar det mycket och det hade kunnat vara intressant, men jag måste tyvärr berätta för dig att jag redan har en flickvän”. Självklart hade jag lyckats ge honom kortet med meddelandet från min dejt …

Jag skrev tillbaka och sa som det var, men det lät förmodligen bara som en tunn bortförklaring. Samarbetet blev faktiskt av, så vi kom att träffas ett par gånger efter det här. Det var alltid lite spänt mellan oss, men vi pratade aldrig mer om det. /Saga