Riksbyggen satsar på sina medarbetare
10 Jun 2014 kl: 00:00

Riksbyggen satsar på sina medarbetare

Riksbyggen producerar inte bara bostäder, utan förvaltar även en mängd bostadsrättsföreningar och fastigheter runt om Sverige. Maria Ahlman är nyproduktionsförvaltare och länken mellan bostadsrättsägarna, styrelsen,
entreprenörerna och Riksbyggen.

Berätta om ditt jobb!
– Min roll är att serva de som bor i Riksbyggens fastigheter – från själva tillträdet till garantitidens slut. Jag tar till exempel emot felanmälningar och hanterar garantifrågor, och går även in i den nybildade bostadsrättsföreningens styrelse och fungerar som ett bollplank. Just nu ansvarar jag för ett femtontal olika bostadsrättsföreningar, så mina arbetsdagar är rätt hektiska.

Vad är det som gör att du trivs med ditt jobb?
– Jag gillar att vara spindeln i nätet och lösa problem. Min roll innebär att jag hela tiden får lära mig nya saker. Styrelsearbete var inget jag hade sysslat med tidigare – i dag är det ett av mina specialområden. Många yngre drar sig för att gå med i en styrelse eftersom de tror att det är mossigt och trist, men med nya föreningar är det tvärtom. De präglas av framåtanda och professionalitet.

Vad var det som fick dig att välja just Riksbyggen?
– Efter att ha jobbat några år som bostadsrättsmäklare ville jag vidare i karriären. Och det här jobbet passade som handen i handsken. För mig är det viktigt att utvecklas och eftersom Riksbyggen är en stor arbetsgivare som satsar på sina medarbetare, ser framtidsutsikterna väldigt bra ut.

Är det inte tufft att vara tjej i fastighetsbranschen?

– Nej, det går väldigt bra. Hos oss är det raka rör och få konflikter. Men jag skulle önska att det kom in fler unga tjejer. Riks-byggen genomgår just nu ett stort generationsskifte, vilket öppnar upp för nya unga förmågor. Bland annat behöver vi fylla på med skötselpersonal, tekniska förvaltare och driftingenjörer.

Sponsrad artikel

» Läs fler artiklar inom temat Framtidsföretagen