Redo för nästa karriärsteg? Käka lunch!
21 Mar 2017 kl: 00:00

Redo för nästa karriärsteg? Käka lunch!

Artikeln är gjord i samarbete med Lunchback

Hur hittade du Lunchback?

Första gången jag hörde om Lunchback var på ett startupevent för två- tre år sedan. Jag passerade deras bord och minns att jag tänkte ”Det här är ju fantastiskt, varför har inte det här existerat förut?”. Konceptet att matchas ihop med någon och utbyta erfarenheter över en lunch är vanligt i andra länder men inte i Sverige. Appen var svaret på mina problem och jag laddade ner den direkt.

sophia1

Vad var det du ville göra?

– Jag var på en plats i karriären där jag verkligen ville ta nästa steg, men insåg att det skulle ta tid utan ett nätverk. Så jag började fundera på hur jag skulle kunna få kontakt med andra som gjort en sådan resa.

Sophia Skinbjerg. Foto: Tommy Jansson

– Förra sommaren gick jag på lunch med en kvinna som gav mig så oerhört mycket inspiration. Redan samma kväll köpte jag domänen och startade Eat 52 lunches, där jag publicerar och delar med mig av kompetens från de kvinnor jag träffar.

Här kan du läsa mer om Lunchback!

På vilket sätt hjälpte Lunchback dig?

– Jag försökte boka in möten på egen hand men som inflyttad i Stockholm och med ett annat språk i grunden var mina kontakter begränsade. Lunchback har en funktion där du varje söndag meddelar när du har tid att äta lunch samt vilket kompetensutbyte du är ute efter och så matchar, bokar och bekräftar appen det åt dig. Det är en grym funktion, jag använder den varje vecka och personerna jag träffat genom den har varit fenomenala.

”Oftast lunchar jag med kvinnor i starka ledarskapspositioner.”

Vad är det bästa med att träffas på det här sättet?

– Det är att det blir så avslappnat. De jag träffar får själva välja restaurang och det ger ytterligare en inblick i hur de är som personer och vad som tagit dem dit de är idag. Oftast lunchar jag med kvinnor i starka ledarskapspositioner som vet hur viktigt det är att få mandat över beslut på sina arbetsplatser, men för att vi ska nå jämställdhet i det avseendet behöver alla involveras. Jag träffar gärna fler som vill prata om de här sakerna över lunch.

Vem är din drömperson att luncha med?

– Beyoncé! Jag vill veta hur hon spenderar sin tid och fattar beslut i en så pass mansdominerad bransch. Och medan vi är så många som hämtar inspiration från henne – var hämtar hon sin?

Vad har du på gång framöver?

– Jag vill verkligen fortsätta med det här på veckobasis. Både kvinnorna jag träffar och de som läser min blogg är entusiastiska och peppade, så målet är att kunna starta event och möjliggöra för dem att nätverka och träffa varandra på riktigt. När jag haft mina 52 luncher (en i veckan under ett år) hoppas jag även kunna sammanställa allt i bokform.

Artikeln är gjord i samarbete med Lunchback