Receptet på din bästa höst någonsin
2 Sep 2014 kl: 00:00

Receptet på din bästa höst någonsin

Ta tillvara på ljuset så länge som möjligt. Ät din lunch utomhus eller ta åtminstone en lunchpromenad. Solens D-vitamin gör underverk för vår energi.

Föreslå ett matlag på jobbet. Om ni är fem personer som turas om att laga mat till varandra behöver du bara fixa lunch en gång i veckan. Du slipper inte bara ångesten som omger valet av vad som ska lagas, du sparar också massor av pengar som du kan lägga på annat än krogluncher.

Boka in en långhelg. Om du har möjlighet att kompa ut en fredag eller måndag, ta en långhelg i naturen eller någon storstad, vad som helst som ger dig energi. Yngre människor förknippar nämligen lycka med exalterande upplevelser och vardagen är inte ett oändligt radband med likadana dagar, kom ihåg det!

Gå en kurs. Inventera ditt kunskapsförråd. Behöver du kompetensutvecklas? Prata med din chef och se om det finns möjlighet. Att lära sig nya saker ger också ny energi. Din hjärna behöver, precis som resten av kroppen, tränas.

Sätt mål. Människor med målsättningar är lyckligare än andra, så sätt upp vad du vill åstadkomma både på jobbet och i ditt privatliv. Kanske vill du ta dig vidare till en ny tjänst eller lära dig hur man lagar en punkterad cykel? Att bocka av sina mål är en oslagbar känsla och vägen fram tid nästan lika tillfredsställande.

Skratta. Tänk efter hur ofta du skrattar. Är det för sällan? Då behöver du ändra på något. Ta reda på vad det är som tynger mungiporna neråt och ta tag i det. Ett skratt boostar inte bara immunsystemet det minskar stress och förbättrar blodcirkulationen, så tänk då vad flera hundra kan göra.