4 Dec 2008 kl: 00:00

Rätt mental inställning hjälper dig klara krisen

Fokusera på rätt saker

För några år sedan upptäckte jag att jag startade varje morgon på sämsta tänkbara sätt. Efter att ha plöjt igenom DN till frukosten visste jag allt om all jordens samlade olyckor och hemskheter.

”100 människor döda när ett hus rasade samman i Bangladesh.” Vad hemskt! Men vad ska jag göra åt det. Det finns massor av saker jag kan och bör bry mig om på ett närmare plan. Jag tycker tex att det är viktigt att jag mår så bra och har så mycket energi att jag orkar engagera mig i, bry mig om och leka med mina barn.

Jag började fundera på hur det var för bara ett sekel sedan. När vi inte hade teknik som kunde förmedla den minsta nyhet tvärs över jorden på nästan ingen tid alls. Mådde vi inte bättre då? Är vi verkligen gjorda för att ta in så här mycket information, som vi ändå inte kan agera på?

Så jag skärmade av. Morgontidningen och TV:n åkte ut. Den enda kanal för nyheter som fick vara kvar var radion. Radionyheterna är trots allt hårt sammanfattade och såg i alla fall till att jag fortfarande hade lite koll.

Och än sen om jag inte hängde med i allt som hände lika bra som förr? Jag mådde genast mycket bättre. Och när jag mår bra kan jag lyckas bättre med det jag gör, tjäna mer pengar och då också ge mer pengar till behövande. På så sätt gör jag mer nytta än om jag bara sitter och grottar ner mig i allt elände. Jag orkar också dela med mig av min positiva energi till andra.

Vad är det bästa sättet att bli av med lågkonjunkturen? Förmodligen att låtsas som att den inte finns.

Skapa framgång

Jag läste en intressant artikel om detta i veckan och lärde mig till och med en ny trebokstavsförkortning: RMI = Rätt Mental Inställning:

Skapa framgång – även när det tar emot

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Pelle Mårtenson är personlig marknadsförare och grundare av CV-Skolan..

www.cvskolan.se