PT-Fias bästa kulturtips
20 Jun 2016 kl: 00:00

PT-Fias bästa kulturtips

Dokumentär

Living on One Dollar

Tre grabbar åker till Guatemala för att leva som lokalbefolkningen och spendera endast en dollar om dagen. Det är otroligt berörande. När jag såg den fick jag dåligt samvete; här äter jag min goda mat medan lokalbefolkningen äter ris med parasiter i och måste välja mellan att ge sina barn mat eller låta dem gå i skolan. Den ger ett nytt perspektiv – många gör hälsa till ett problem i dag men vi reflekterar sällan kring hur bra hälsa vi egentligen har.

Tv-serie

Gympaläraren

Kalle Zackari Wahlström åker till sin gamla högstadieskola för att undersöka hur ungdomar har det på idrottslektionerna. Det visar sig att svenska barn rör alldeles för lite på sig, sitter stilla med sina surfplattor och får pensionärssjukdomar. Jag grät redan i mitten av första avsnittet. Alla har någon slags relation till barn och skolgympan, och därför blir det väldigt lätt att relatera till.

Bok

En god morgon

av Anja Forsnor

Anja Forsnor ställer sig frågan: Om vi vill ändra vår kost och äta bättre på alla sätt, varför är det så många som struntar i frukosten? Boken är fylld med goda frukostar, lätta men lyxiga recept och inspiration. Det är en positiv och härlig bok. Jag tror att många bantningstrender gör människor förvirrade och får dem att skippa frukosten, och det gör den här boken väldigt aktuell.