Prisade aktieproffset: ”Var inte rädd för att misslyckas”
27 Apr 2017 kl: 00:00

Prisade aktieproffset: ”Var inte rädd för att misslyckas”

Foto: Dilshan Fernado

23-åriga Andra Farhad är vd och grundare av Börshajen, i dag Sveriges största utbildningsplattform för investeringsintresserade.

– Jag tycker det är viktigt att fler får möjlighet att lära sig hur man ska placera sina pengar och på så sätt bygga en tryggare framtid, genom att göra det i tid. Jag är själv ett exempel på det, tidigare var jag inte i en lika bra sits som jag är i dag. Jag vill inte att folk ska vara där när det finns möjlighet att ta sig ur, säger Andra Farhad.

”Problemet i dag är att många är så bekväma, ta ett steg utanför din komfortzon.”

Kungens egen stiftelse

Hon är en av fyra unga ledare som fått stipendiet Kompassrosen på 50 000 kronor, som delas ut av stiftelsen Ungt ledarskap. Stiftelsen var en gåva till Kungen på hans 60-årsdag och verkar för att lyfta unga ledare med ett gott värdebaserat ledarskap.

– Stipendiet är dels ett kvitto på allt jag gjort det senaste året, att det har varit bra. Men det öppnar även upp många möjligheter genom nätverket jag fått tillgång till, med bland annat tidigare stipendiater. I styrelsen sitter flera personer som har mycket inflytande på olika sätt, så det betyder jättemycket. Framför allt är det betydelsefullt när det kommer till utvecklingen av mitt ledarskap, berättar Andra Farhad.

andra2

”Tro inte att det är enkelt”

Vilka är dina tre bästa tips till unga entreprenörer som vill satsa på sin idé?

– Ett: Utmana dig själv! Problemet i dag är att många är så bekväma, ta ett steg utanför din komfortzon.

– Två: Var inte rädd för att misslyckas. Man måste våga satsa, om man inte vågar vet man aldrig vad man hade kunnat få.

– Tre: Tro inte att det är enkelt. Det blir aldrig som man har tänkt sig från början. Man ska vara medveten om att vägen till målet kommer att förändras, men att man ska bibehålla samma mål under den resan.

Vad gör du och Börshajen om fem år?

– Då är vi etablerade i minst två länder och är i framkant inom vår bransch.