Poddstjärnans lärdom – av ”hårdaste militär-utbildningen”
30 Okt 2017 kl: 00:00

Poddstjärnans lärdom – av ”hårdaste militär-utbildningen”

1985

Föds på Danderyds sjukhus i Stockholm.

1991

Börjar med simning och fortsätter med det i tio år. Med simningen lärde han sig, förutom träning, att prioritera och att säga nej till annat. ”Sedan dess har jag tränat varje dag, det har varit en viktig nyckel för mig. Träning handlar om att ta hand om sig själv, något som går hand i hand med ledarskap. Kan du inte ta hand om dig själv så kan du inte ta hand om ditt bolag.”

1999

Får sitt första jobb, på McDonald’s. ”Det var lärorikt. Där fick jag verkligen lära mig hur saker och ting funkar.”

2005

Gör värnplikten som röjdykare – Sveriges hårdaste utbildning inom försvaret. ”Jag har aldrig haft ett år som har format mig så mycket som det året. Jag lärde mig disciplin, att samarbeta med andra människor och att klara av saker jag aldrig trott var möjliga. Vad jag än har framför mig i livet kan jag tänka tillbaka på det året och tänka att jag kommer att klara det.”

2006

Innan Alexander ska mucka sitter han i kabyssen och söker massvis med olika jobb som han är helt okvalificerad för, till exempel vd-jobb på stora bolag. Tack vare det kommer han i kontakt med ett rekryteringsbolag och får jobb som säljare på SBS Radio. ”Om jag inte hade fått det jobbet hade jag kanske tagit den ’lätta vägen’ och börjat plugga eller gjort något annat där jag inte skulle ha fått leva ut min fulla kapacitet. Så även det här var en viktig period för mig.”

2008

Tjänar över två miljoner i årslön som säljare på SBS Radio. ”Det var en milstolpe. Tack vare det här jobbet fick jag ett startkapital till en lägenhet. Men bäst av allt med tiden som säljare var det breda kontaktnät jag fick, samt inspirationen till att bli entreprenör. Det hade jag nog inte fått om jag suttit i skolbänken i stället.”

Läs mer: INTERVJU – Supertalangen som går mot strömmen

2012

Grundar sitt första företag, jämförelsesajten Mobilo. Redan i startskedet får han med sig Schibsted som medfinansiär och i slutet av 2015 köpte Schibsted hela bolaget som då hade nått en omsättning på över 30 miljoner.

2014

Tar VM-brons i MMA. ”Jag tränar fortfarande MMA, men jag tävlar inte i det längre. Tränar boxning också, men sparrar inte. Jag har redan brutit näsan tre gånger, det får räcka.”

2015

Grundar företaget Pensionera, som han jobbar med i dag. Samma år startar han Framgångspodden, som har drygt en miljon lyssnare i månaden. Det här året blir han även vegan. ”Jag hade problem med min hy fram tills jag var 29 år, det har jag inte längre. Varför? Jo, för att jag drack tre, fyra liter mjölk varje dag förut. Animaliska produkter försurar kroppen och leder till massa följdsjukdomar och inflammationer. Nu äter jag bara veganskt.”

2017

Utses till årets supertalang i kategorin entreprenörer av Veckans Affärer. ”Många stora entreprenörer har fått den utmärkelsen innan mig, så det var stort för mig.” Han är även med på Resumés lista över näringslivets superkommunikatörer 2017.