Plugga direkt i mobilen
15 Jan 2013 kl: 00:00

Plugga direkt i mobilen

Det är läro­medelsföretaget Sanoma Utbildning som nyligen har lanserat den första svenska ­appen som är speciellt ­framtagen för ­studier på högskolenivå. Juridikappen är en frågebank kopplad till grundboken med samma namn och innehåller snabb­frågor respektive ­essäfrågor inom civilrätt, ­straffrätt och processrätt på grundnivå. ­Snabbfrågorna har svarsalternativ medan ­essäfrågorna är av mer resonerande ­karaktär och presenterar ­färdiga lösningar.

– Nästan alla ­studenter har en smartphone i dag och det känns ­självklart att det ska finnas möjlighet att plugga även via den. En femminuters bussresa till universitetet kan ­förvandlas till väl­investerad ­studietid, ­säger Helga Laurin, ­ansvarig ­redaktör på Sanoma Utbildning.

Hur har responsen varit så här långt?
– Den har mötts av stor nyfikenhet ute på ­universiteten och uppfattas som ett skönt avbrott från allt läsande – vilket ­precis var vår tanke.

Planen är att fler av förlagets böcker ska kopplas till appar framöver.
– Våra utgivningsområden är inom områdena juridik, företagsekonomi, ­redovisning, marknads­föring samt statistik och projektledning, vilket innebär att nästa app kommer att bli inom något av dessa områden. Troligtvis inom företagsekonomi eller statistik.