Plats 29: Aron Anderson
3 Dec 2015 kl: 00:00

Plats 29: Aron Anderson

Vad är du mest stolt över under året?

– Simningen till Åland, helt klart. Jag är ju ingen simmare och har egentligen aldrig gillat vatten. Som barn var att få vatten i näsan var helt förfärligt! Jag såg att det bara var två andra som hade simmat de 37 kilometrarna i öppet hav till Åland tidigare, och med tanke på att jag älskar att testa mina gränser var det här en perfekt utmaning. Så jag började från början, med att lära mig simma crawl i simhallen, vänja mig själv vid vatten och hitta flyt. Simturen tog 13 iskalla timmar och vågorna var gigantiska!

”Det är så häftigt att kunna inspirera och pusha andra till att göra saker de inte vågar eller orkar”

Vad är det som driver dig?

– Att utmana mig själv för att se vad jag klarar av och vad som är möjligt att utföra. Men det är också så himla kul med allt runtomkring så som planering, mentala förberedelser och målsättning som är sjukt motiverande. Att dessutom få göra det för att samla pengar till Barncancerfonden är ett jättestort driv.

aron_andersson-malin_ingevald
Aron Anderson bland massiva vågor under simturen till Åland.
Foto: Malin Ingevald

Vad är roligast med att vara äventyrare och föreläsare?

– Det är så häftigt att kunna inspirera och pusha andra till att göra saker de inte vågar eller orkar. Oftast handlar det om att ha mentala strategier, ställa rätt frågor till sig själv som ger energi. Att tänka ”Om det gällde livet skulle jag orka en kilometer till” och på så vis lura sig själv att klara mer!

Läs en längre intervju med Aron här!

Vad ser du fram emot med det kommande året?

– Nu i vinter är planen att bestiga Kilimanjaro, där min förhoppning är att jag ska klara det själv så långt som möjligt. Dessutom har jag jättespännande projekt på gång som jag verkligen ser fram emot, men det tar vi en annan gång!

Tillbaka till listan