Plats 28: Johanna ”Jonielol” Nordström
3 Dec 2015 kl: 00:00

Plats 28: Johanna ”Jonielol” Nordström

Nu har du 60 000 följare på Twitter. Varför?

– Många verkar känna igen sig i det jag skriver. Jag kommenterar aktuella händelser, ofta med ironisk ton och ett inte särskilt genomarbetat språk. Det gäller att bjuda på sig själv, vara rolig och inte hitta på eller försköna något. Jag skriver ärligt och rått, men pressar inte fram skojigheter eller så. Använder min egen person för att nå ut, liksom.

”Många hävdar att jag är ung och inte ska ha så bråttom, men själv känner jag mest ”äntligen händer det”. Det är ju det här jag vill göra”

Varför är du en Uppstickare?

– Jag har kunnat utnyttja min plattform – Twitter – för att göra en massa bra saker. Bland annat har det lett till ett jobb på Aftonbladets viralredaktion Lajkat, möjligheten att få göra podcasts – och faktiskt också till att jag varit med och släppt en låt! Jag ser vilka möjligheter en stark närvaro i sociala medier kan ge – och hoppar på tågen.

Vad driver dig?

– Jag har alltid gillat att underhålla. Jag berättade godnattsagor redan som liten – och filar nu på eget stand up-material som ska ta mig från nätet till den fysiska scenen. Att få folk att skratta är lite som en drog för mig, så det här steget känns helt naturligt. Många hävdar att jag är ung och inte ska ha så bråttom, men själv känner jag mest ”äntligen händer det”. Det är ju det här jag vill göra.

Vad fokuserar du på under nästa år?

– Jag vill se vart stand up-grejen tar mig och hoppas att fler får upp ögonen för min stil. Jag gör gärna ett par tabbar för att inte bli för bekväm i mig själv, och går hellre som på nålar än känner mig färdig vid 20 års ålder.

Tillbaka till listan