Plats 2: Ebba Busch Thor
3 Dec 2015 kl: 00:00

Plats 2: Ebba Busch Thor

Grattis till plats två på uppstickarlistan, hur känns det?

– Tack! Det känns roligt och jag hoppas få inspirera fler både unga och äldre att ta plats och göra skillnad.

”Jag drivs betydligt mer av möjligheten att lyckas än rädslan för att eventuellt misslyckas”

Vad är du mest stolt över att ha åstadkommit i år?

– Det är lätt att hemfalla till att mäta framgång utifrån huruvida man nått en specifik position eller ej. Så tänker inte jag. Jag vill göra skillnad och har tagit möjligheterna när de dykt upp. Jag drivs betydligt mer av möjligheten att lyckas än rädslan för att eventuellt misslyckas. Att bli vald till partiledare för Kristdemokraterna är ett självklart ett stor förtroende som jag är mycket glad över att ha fått. Att ha blivit mamma till Birger slår trots allt ännu högre. Det är jag mest stolt över.

Var hämtar du inspiration?

– Inspiration får jag av att träffa engagerade människor, människor som ser och vill förändra saker som kan göras bättre. Jag ser fram emot alla resor runt om i Sverige under våren. Besök hos olika verksamheter och att få träffa lokala kristdemokrater på olika platser. I övrigt så gillar jag att vara ute i naturen, gärna med familjen och vår hund Bella. Att byta miljö och tänka på annat behövs för att också själv kunna inspirera.

Vad är har du för planer för 2016?

– Som nyvald partiledare i ett Sverige som står inför större utmaningar än på länge har jag och mitt parti mycket att göra. Vi måste redan i dag se till att vi kan kombinera ett öppet land för människor på flykt med ett hållbart mottagande även imorgon. Politik är inte enkla lösningar och det kräver ledarskap. Jag hoppas på att kunna visa upp ett ledarskap som inkluderar och vågar sticka ut. Vi måste som politiker våga ge svar även när de är svåra. Sedan får väljarna ta ställning till vilka svar de tror mest på.

Tillbaka till listan