Plats 10: Pranav Kosuri, Joacim Westlund och Amir Sharifat, Flic
3 Dec 2015 kl: 00:00

Plats 10: Pranav Kosuri, Joacim Westlund och Amir Sharifat, Flic

Grattis till uppstickarplatsen, hur känns detta?

– Tack, Riktigt kul!

Berätta om Flic!

– Flic är en trådlös genvägsknapp som kan styra dina favoritfunktioner i mobiltelefonen. I stället för att ta fram mobilen och leta fram rätt app, så klickar användaren på Flic. Det kan handla om att starta en låtlista i Spotify eller ställa in lamporna på mysbelysning eller så kan du ha på dig Flic och använda den som en nödknapp om faran skulle vara framme.

”De mest populära användningsområdena som vi ser i dag är för att styra Spotify och för att kontrollera sitt smarta hem”

Hur kom ni på den innovationen?

– Idén föddes när min co-founder Joacim Westlund skulle sluta snusa. Ingenjör som han är skapade han en app för att sluta snusa. Den innehöll en grön knapp som han skulle trycka på varje gång han snusade för att få en överblick över hur det gick att trappa ner. Problemet var bara att det var tidskrävande och alldeles för krångligt att varje gång plocka upp mobilen och öppna appen för att komma åt knappen. Det var då tanken väcktes att istället ha en fysisk knapp som skulle vara kopplad till mobilen.

Flic lanserades för ett tag sedan. Kan ni se vad knappen används mest till?

– Det är verkligen allt möjligt, men de mest populära användningsområdena som vi ser i dag är för att styra Spotify och för att kontrollera sitt smarta hem (Philips Hue-lampor, Sonos högtalare och så vidare).

Var hämtar du inspiration?

– Framför allt från mitt team. Vi har verkligen lyckats bygga ett starkt team med otroligt många kreativa människor där nästan alla har olika bakgrund och utbildningar vilket gör att man ständigt får lära sig något nytt.

Vad finns det för framtidsplaner för Flic?

– Vi har precis börjat få ut Flic så för oss så är det närmaste att fortsätta utveckla produkten och vara lyhörda till våra användare så att Flic blir så bra som möjligt. Det är nu det roliga börjar när vi har tusentals kreativa människor världen om som har produkten i sina händer. Parallellt med det så har vi tagit fram en ny produkt som vi kallar Poic, den bygger på samma princip som Flic men är en knapp som företag kan branda och använda till sina specifika applikationer och produkter.

Vad ser du mest framemot med 2016?

– Att få fortsätta jobba med mitt team och för att få all feedback från kunder när de nu börjat använda sina Flic.

Tillbaka till listan