26 Sep 2011 kl: 00:00

Pimpa ditt CV – så blir dina hobbies CV-meriter

Dina vardagshobbies är kanske mer värdefulla än du tror. De kan vara bevis för viktiga egenskaper och kunnande som din potentiella arbetsgivare söker efter. Problemet är bara att man lätt blir hemmablind och det kan vara svårt att formulera sig rätt, så att rekryterare får upp ögonen för dig. Här kommer tio exempel på hur Svensson-egenskaper och rätt vanliga hobbies kan hottas upp och strösslas ut som guldklimpar i ditt CV. De blir helt enkelt bevis för dina starka sidor.

 

MINA ”SVENSSON”-HOBBIES OCH BRA SIDOR ÄR TILL EXEMPEL ATT JAG …

1. TAR BRA HAND OM MIN HUND. Jag ser alltid till att planera min tid så att jag kan ta mig hem för att rasta henne på luncherna.

Pimpas i CV:t som: Får – via ansvaret för och omsorgen om min hund – regelbunden motion och möjlighet att utöva ledarskap, har gått flera lydnadskurser. Vi tränar dessutom agility tillsammans vilket kräver tydlighet och god kommunikationsförmåga.

 

2. ÄR ETT RENODLAT FIKAPROFFS. Jag har alltid koll på de bästa ställena och har aldrig brist på fikasällskap.

Pimpas i CV:t som: Är omtyckt, social och skulle tveklöst bli ett trevligt bidrag till den kommande arbetsplatsen.

 

3. DOMINERAR PÅ FACEBOOK där jag har 783 vänner.

Pimpas i CV:t som: Bra på att nätverka och använda mina kontakter för olika ändamål i syfte att uppnå mina mål.

 

4. LIRAR KORPENFOTBOLL och bandy två gånger i veckan med kompisar.

Pimpas i CV:t som: Har god samarbetsförmåga och är en lagspelare som förstår de dynamiska spelreglerna om vad som krävs för att leverera i grupp. Träningen gör dessutom att jag orkar mer.

 

5. ÄR DEN SOM KOMPISARNA RINGER NÄR DERAS DATORER HAR KRASCHAT eller när de vill ha tips för att bli bättre på World of Warcraft.

Pimpas i CV:t som: Problemlösare och supportproffs som vet hur man förklarar tekniken för datoranvändaren på ett pedagogiskt sätt.

 

6. HAR HYFSAT MÅNGA BESÖKARE PÅ MIN BLOGG Kackerlackan.

Pimpas i CV:t som: Bra på att uttrycka mig i skrift, har humor och snappar upp intressanta trender/har örat mot marken. Generös med att dela med mig av mina erfarenheter, tips och råd.

 

7. HAR ALLTID MED MIG LILLA DIGITALKAMERAN vart jag än går och är den som dokumenterar kompisgängets fester, spelkvällar med mera – som jag för övrigt ofta har styrt upp och riggat, precis som vår årliga Åre-resa.

Pimpas i CV:t som: Är handlingskraftig, initiativrik och strukturerad.

 

8. SPÖAR OFTA SKITEN UR SLÄKT OCH VÄNNER I TRIVIAL PURSUIT och Vem vill bli miljonär.

Pimpas i CV:t som: Har vinnarinstinkt, men är även en god förlorare. Lär mig nya intressanta saker varje gång jag spelar och bygger på min redan breda allmänbildning.

 

9. BRUKAR TA EN KAFFE MED MIN FRÄNA GRANNE GUNNAR, 83, och när han behöver hjälp med att till exempel byta glödlampa eller handla hem mjölk fixar jag det.

Pimpas i CV:t som: Socialt engagerad, genuint intresserad av andra människor.

 

10. ÄR ALLTID FÖRST MED DEN NYA HETA TELEFONEN, mp3-spelaren, usb-minnet och andra roliga teknikprylar.

Pimpas i CV:t som: Early adapter som vet hur den senaste tekniken fungerar.