Passion och arbetsglädje på Acando
10 Jun 2014 kl: 00:00

Passion och arbetsglädje på Acando

På kontoret i centrala Stockholm arbetar civil­ingenjören Erik Jungnelius som IT-konsult.

Berätta om ditt jobb!
– För närvarande går jag på Acandos traineeprogram. På Acando erbjuds traineer fast anställning från början, och vi får dessutom omgående börja arbeta med riktiga uppdrag. Det ger dels en stadig teknisk grund att stå på, dels insikt i olika yrkesroller på företaget. På traineeprogrammet har jag dessutom fått mycket utbildning i sådant som är bra för konsultrollen. Vi har till exempel kurser i bland annat retorik, presentationsteknik och gruppdynamik.
Vad lockade dig till Acando?
– För mig är det viktigt att hela tiden fortsätta utvecklas. Jag var inte nöjd på den punkten hos min förra arbetsgivare, så när en bekant berättade för mig om sina goda erfarenheter på Acando bestämde jag mig för att söka traineeprogrammet. På Acando finns det ett intresse för medarbetares yrkesmässiga utveckling, samt en enorm passion och arbetsglädje. Det är roligt att vara en del av det. Med många ambitiösa människor i min omgivning lockas jag själv att plocka fram min drivkraft.
På vilket sätt sticker Acando ut?
– Till skillnad från stora, internationella aktörer så har vi en god lokal förankring i Sverige. Vår kunskap och insikt om de specifika förhållandena på våra kunders marknad innebär att vi kan bygga produktiva och långsiktiga kundrelationer. Vår bredd innebär att kunden dessutom kan ha oss som enda leverantör för företagets hela IT-struktur. Vi kan hjälpa till med allt från IT-strategier till specifika webbapplikationer. Det skapar trygghet för kunden.
Vad har du för råd att ge den som är på väg ut i arbetslivet?
– Jag tycker det är viktigt att fundera på vad du själv vill. Det finns tyvärr en del företag som inte har några planer för dig, utan mest tänker fylla en stol. Ställ därför frågor på anställningsintervjun, och ta reda på vilka utvecklingsmöjligheter som företaget kan erbjuda dig.