På Universum skapar du din egen karriär
27 Aug 2014 kl: 00:00

På Universum skapar du din egen karriär

Medan de flesta väljer att göra sina utlandsstudier i länder som England och USA hade holländska Bas Hagenaars siktet inställt på något annorlunda. ­Karlstad blev målet för hans studieresa. Och kanske är det modet att gå sin egen väg som gör att han gått från klarhet till klarhet på ­Employer Branding-­företaget Universum.

”Möjligheten att göra internationell karriär är stor”

Det är en imponerande karriär du har gjort på Universum, berätta!

– Ja, jag har alltid varit fokuserad och driven och det är egenskaper som jag delar med många av mina kollegor. Vill du någonstans måste du vara tydlig med det. Och det är precis vad jag har varit. Intern rotation uppmuntras och det finns många bra exempel på det. Jag själv startade inom Marketing and Sales Support och har därefter arbetat bland annat som Global Account Project Manager och Global Sales Coordinator och nu senast har jag fått möjligheten att prova på rollen som Global Relations Manager.

Vad innebär din nya tjänst?

– På Universum är våra externa samarbetspartners oerhört viktiga för att samla in respondenter till våra undersökningar som är basen för vår verksamhet. Tillsammans med mitt team bygger vi upp och vårdar relationerna med universitet och andra externa partners på en global nivå. Mitt team finns på många olika marknader till exempel Spanien, England, Frankrike, Italien och Holland. Mitt arbete är både strategiskt och operativt och jag har övergripande ansvar för hela området.

Du har jobbat i Barcelona också, berätta!

– Universum har verksamhet i 27 länder världen över, så möjligheten att göra internationell karriär är stor. Spanien, med sin kultur och atmosfär, är ett av mina favoritländer och dessutom talar jag språket. Så jag tänkte, varför inte arbeta där. Jag lanserade idén för min chef, som nappade. Universum är bra på att ta vara på medarbetarnas specialkompetens och önskemål. Så mellan september 2009 och maj 2010 var jag i Barcelona och byggde upp vår spanska verksamhet, med bland annat press- och universitets­kontakter.

Hur är det att vara ung chef?

– Jag tänker inte så mycket på att jag är chef. Vi är ett otroligt bra team som arbetar hårt och målinriktat. Dessutom är vi alla bra vänner, även utanför jobbet. Universum är en flexibel organisation där alla förväntas ta beslut och jobba lösningsfokuserat. Jag tycker om att ha den över­gripande kollen och möjligheten att styra mitt arbete och min framtid inom företaget. Och framtiden, den ser spännande ut …