På Täby kommun finns möjlighet att utmana
9 Okt 2013 kl: 00:00

På Täby kommun finns möjlighet att utmana

BRANSCHSPECIAL KOMMUN Linnea Uddenmyrs intresse för kommunikation som övergripande verktyg ledde henne till Täby kommun. Ett utvecklande arbete med stor frihet genom varierande projekt, mycket eget ansvar och flexibla arbetstider.

Linnea Uddenmyr är utbildad journalist men efter några år i yrket tröttnade hon på otrygga arbetsförhållanden och enformiga arbetsuppgifter.

– Mina dagar såg likadana ut och jag upplevde att jag aldrig kom vidare. Jag sökte tjänsten som kommunikationsstrateg för att få jobba mer strategiskt, långsiktigt och tillsammans med andra i gemensamma projekt. Mycket av det jag saknade tidigare har införlivats på Täby kommun. Jag har ett socialt arbete med stor variation där jag samarbetar med människor i olika branscher och yrken.

 

Obekräftade fördomar

Innan Linnea började på Täby kommun hade hon en upp­fattning om kommunen som en något stelbent arbetsplats där bara en viss typ av människor trivs, men verkligheten visade sig vara en annan.

– Mitt arbete känns meningsfullt och jag upplever kommunen som en reflekterande arbetsplats där det är högt i tak och man välkomnar nya idéer. Här får jag uppskattning för min specifika kompetens och jag känner mig inte utbytbar som tidigare, vilket ger en stor trygghet.

 

Varierande projekt

Linnea berättar att Täby kommun är en arbetsplats där det händer mycket.

– Genom att hoppa på nya projekt kan du utvecklas. Under vissa perioder kan jag vara involverad i trycksaksproduktion,­ events eller andra kommunikationsinsatser. Samtidigt fungerar kommunikationsavdelningen lite som en nyhetsbyrå, vi har övergripande koll på vad som händer i kommunen och ser till att medborgarna får veta vad deras skattepengar går till.

Linnea arbetar nära kultur- och fritidsförvaltningen och Trygg i Täby, kommunens brottsförebyggande verksamhet. Till hösten kommer hon att vara huvudkommunikatör för det nya projektet Attraktiv arbetsgivare.

– Vi vill att medarbetarna ska vara stolta över att jobba i Täby. Med projektet vill vi skapa en intern vi-känsla men också visa utåt vad Täby kommun kan erbjuda som arbetsplats. Här kan du trivas, samtidigt utmanas och påverka ditt arbete. Att jobba kommunalt är allt annat än mossigt och tråkigt.

 

Fakta: Linnea Uddenmyr

Titel: Kommunikationsstrateg.

Utbildning: Journalistutbildning, Stockholms universitet och Skurups folkhögskola, examen 2009.

Favorit-kommunslogan: Man måste bara älska klassikern ”When in Europe, don’t miss Skurup”. Den är så fel att den blir rätt. Den trycktes upp som klisterdekaler och är rena samlarobjekten i dag.

Text: Emelie Andersson