”På stan ser jag spår av BillerudKorsnäs överallt”
19 Dec 2017 kl: 00:00

”På stan ser jag spår av BillerudKorsnäs överallt”

Från skogsplantering till färdiga produkter på butikshyllan. Under traineeåret har Lina Andreasson och hennes 12 traineekollegor fått ta del av hela värdekedjan inom BillerudKorsnäs. Redan under studietiden var Lina Andreasson övertygad om att hon ville gå ett traineeprogram. Att hon dessutom ville arbeta inom skogsindustrin och i ett stort internationellt bolag gjorde BillerudKornäs till det självklara valet. När traineeperioden tog slut i september klev Lina in i rollen som affärsutvecklare för affärsområdet Corrugated Solutions.

Hur har traineeåret varit?

– Det har varit en bra språngbräda ut i arbetslivet. Eftersom vi var 13 traineer som började samtidigt på olika produktionsenheter runt om i Sverige fick jag snabbt ett brett nätverk. Året har bland annat bestått av fyra utbildningstillfällen inom ämnen som ledarskap, innovation och hållbarhet. Träffarna var inte bara till för oss traineer utan även för andra anställda inom BillerudKorsnäs, vilket jag verkligen uppskattade. Då blev det naturligt att vi var en del av företaget samtidigt som vi knöt kontakter.

”När jag går en runda på stan ser jag spår av BillerudKorsnäs överallt.”

Vad har ni mer fått göra?

– Bland annat har vi rest runt till våra olika bruk i Sverige för att lära oss mer om hur produktionen går till. Vi har även arbetat i den dagliga driften. I våras åkte alla traineer till ett av våra internationella säljkontor, för att arbeta där i en månad. Jag åkte till Kina, där många av de kollegor jag dagligen arbetar med sitter. Att få träffa dem i verkligheten gjorde att vi i dag har en annan förståelse för varandra.

Vad var höjdpunkten?

– Redan under första veckan blev jag inkastad i ett projekt som gick ut på att hitta nya användningsområden för våra material. Resultatet från det projektet utgör i dag en stor del av affärsområdets strategi, vilket gjorde det extra kul att få vara med i det projektet från start.

Vad gör dig stolt över din arbetsgivare?

– När jag går en runda på stan ser jag spår av BillerudKorsnäs överallt. Trots att jag inte själv jobbar i direkt produktion så blir jag väldigt stolt över att jag är med och bidrar till att ta fram miljövänliga produkter som ersätter mindre hållbara material, såsom plast och aluminium. Dessutom inspireras jag av att vi är en internationell organisation och att våra produkter säljs världen över. Det finns breda utvecklingsmöjligheter inom företaget, själv är jag öppen för att göra internationell karriär.