På SkandiaMäklarna finns årets mäklarstudent
9 Dec 2014 kl: 00:00

På SkandiaMäklarna finns årets mäklarstudent

Att bli uppmärksammad för att vara en driven person med stor kunskap är något som många drömmer om. Tidigare i år tog Michaela Bolins hem priset som årets mäklarstudent, efter en fin nominering av sina kollegor på kontoret i Uppsala.
– Att höra från mina kollegor att jag är uppskattad och gör ett bra jobb är ett kvitto på att jag valt rätt inriktning, inte bara för att jag har kunskap utan för att jag som person gör bra ifrån mig.

Skapar personliga relationer
För ett halvår sedan tog Michaela sin mäklarregistrering. Nu bygger hon vidare sin examen med studier inom företagsekonomi, samtidigt som hon arbetar på SkandiaMäklarna. När hon i juni är helt klar med sina studier kliver hon i rollen som fastighetsmäklare på riktigt, och satsar då all sin energi på det yrke hon brinner för.
– Mäklarbranschen är hårt konkurrensutsatt, och som mäklare måste man hela tiden vara driven och framåt. Från det att vi träffas för ett enkelt möte hemma i bostaden till kontraktsskrivning och överlämning av nycklar handlar det om att jag som mäklare ger bra och trovärdig service så att kunderna får en bra magkänsla. Det hänger mycket på hur jag som person lever upp till förväntningarna och förmågan att lära känna kunderna och skapa bra relationer. Att hjälpa människor i den stora affären att köpa och sälja en bostad är något som lockade mig till mäklaryrket.

”Att uppmärksammas som en driven person är något som stärkt mig”

Stort kontaktnät
Michaela tilldelades priset i april, och direkt efter fick hon följa med SkandiaMäklarna på en kick off-resa till Turkiet.
– Under tre dagar arbetade hela företaget med utbildning och teambuilding. Jag tycker att vi har en familjär stämning i hela företaget, alla känner alla och det är lätt att få hjälp och stöd från flera personer och inte bara från de på mitt kontor. På större företag är det kanske ofta svårt att få direktkontakt med ledningen, men här känner jag verkligen att jag kan ta kontakt med huvudkontoret som lyssnar och är lyhörda. Priset som årets mäklarstudent har gjort att jag har fått ett stort nätverk inom SkandiaMäklarna, och jag har fått lära känns många andra i min situation på andra orter. Jag kan alltid ringa dem om jag behöver råd eller stöd, det ökar trivseln och skapar goda relationen mellan kontoren.

Motiverad att fortsätta
Kriteriet för att tilldelas priset till årets mäklarstudent är att du är student, och du kan nominera både dig själv och andra. Michaela uppmanar andra att söka priset, eftersom det utvecklat henne både som person och karriärmässigt.
– För mig blev hela processen en utmaning, både att skicka in cv och personligt brev och att få komma på intervju. När jag åkte dit tänkte jag att även om jag inte vinner priset så är det utmanande och utvecklande att söka. Efter utmärkelsen har jag fått otroligt bra respons, att uppmärksammas som en driven person är något som stärkt mig och något som är bra att ha med sig i framtiden. Det har gett mig motivation till att fortsätta utvecklas.