”På Semcon uppmuntras  jag att vara nyfiken”
4 Apr 2013 kl: 00:00

”På Semcon uppmuntras jag att vara nyfiken”

David Gillblom, hållbarhets- och HMI-ingenjör, var på jakt efter en arbetsgivare som tog HMI och hållbarhet på allvar. På Semcon fann han det han sökte.

Human Machine Interface, HMI, och hållbarhet är områden som länge har intresserat David Gillblom. När han såg att Semcon var ensamt om att ha en egen HMI-grupp på en jobbmässa i Scandinavium sökte han sig till företaget. Sedan oktober 2011 är han anställd på Semcon i Göteborg.

 

Vad var det som lockade med Semcon?

– Jag vill bidra till att förändra världen och göra skillnad. Det känner jag att jag kan göra här. Även om min tjänst är ny har jag redan hunnit med att driva egna projekt inom HMI och hållbarhet. Exempelvis skrev jag kapitlet om hållbarhet i Semcons årsredovisning. Semcon är ett företag som lockar många studenter som söker sig till ansvars­tagande uppdragsgivare.

 

Berätta om ditt jobb!

– Jag jobbar med att koppla ihop utvecklingsled miljömässigt – designen måste ta hänsyn till återvinningen. Trenden är nämligen tydlig – allt fler företag vill ta ett miljömässigt ansvar och där kan Semcon stötta kunderna med allt från ingenjörslösningar till projektledning och utbildning.

 

Vad är det bästa med att jobba på Semcon?

– Man får ta mycket ansvar här, samtidigt som man hela tiden får hjälp på vägen. Kollegorna­ stöttar en och det är något som är väldigt utmärkande. Det är en positiv atmosfär på arbetsplatsen.

 

Varför tycker du att man ska söka jobb på Semcon?

– Det finns många goda skäl. För egen del har jag fått precis det jag var ute efter. Jag får vara nyfiken, jag får ta ansvar och jag får hela tiden nya utmaningar. Det utvecklar mig både i mitt jobb och som person. Dessutom får jag jobba med framtidens stora frågor och med den allra senaste tekniken.

 

Fakta: David Gillblom

Titel: Hållbarhets- och HMI-ingenjör.
Utbildning: Teknisk Design, Chalmers. Avslutade studier: 2011.

Framgångsrikt misstag jag har gjort: En misslyckad simulatorstudie som i slutändan innebar att vi bytte teknik helt och hållet. Oväntat och lärorikt!

 

 

Text: Marcus Olsson/Semcon