”På Prisjakt är vi stolta över att vara nördar”
16 Dec 2014 kl: 00:00

”På Prisjakt är vi stolta över att vara nördar”

På julafton år 2002, det år som Prisjakt lanserades i Sverige, hade den oberoende prisjämförelsesajten 24 besökare. I dag har bolaget, som är en del av mediehuset Schibsted, expanderat till Norge, Nya Zeeland, Irland och Storbritannien och besökarna uppgår till mer än en miljon i veckan. På Prisjakts ­huvudkontor i Ängelholm leder Maria Hall teamet som ansvarar för all IT-utveckling. Företagets nyskapande webbutvecklare, databasadministratörer, systemtekniker, designers och apputvecklare har en sak gemensamt – de är bäst i Sverige inom sitt område.
– På Prisjakt anställer vi inte medelmåttor. Här är vi stolta över att vara nördar, det vill säga passionerat intresserade av ett specifikt ämne, och har skapat en prestigelös arbetsmiljö som passar kreativa och introverta människor.

IT-chefen Maria går i strumplästen till ledningsgrupps­mötet, som hålls i företagets biosalong. Att personalen inte har skor på sig skapar både en tyst och hemtrevlig atmosfär. Det viktigaste för ledningsgruppen just nu är att sätta planen för år 2015. Vilka kategorier kan man bredda sajten med? I dag erbjuder man bland annat jämförelser för hemelektronik, däck, skor och friluftsliv. Den fortsatta internationella expansionen är en annan viktig fråga.
     På Marias bord ligger också projektet med att mobilanpassa sajten.
– Vi har precis introducerat nya appar för Prisjakt. Näst på tur står att anpassa sajten till den ökande andel användare som besöker våra tjänster via mobil eller surfplatta.

Maria ser flera fördelar med att vara en del av Schibstedkoncernen, där bland annat bolag som Aftonbladet, Mötesplatsen, Hitta och Blocket ingår. Det ger större muskler vid expansion, goda karriärmöjligheter samt möjligheter till kunskapsutbyte. Innovationsdrivet är något som förenar alla bolag i koncernen.
– För mig går frihet och kreativitet hand i hand. Jag ger medarbetarna stor frihet att själva välja hur och med vad de vill jobba. En fredag i månaden har vi en kreativ dag då alla i teamet får chans att på valfri plats djupdyka i till exempel ny teknik, nya gränssnitt eller funktioner.