På Nestlé är världen din spelplan
20 Okt 2014 kl: 00:00

På Nestlé är världen din spelplan

Robert Auselius startade sin Nestlé-karriär direkt efter sin universitetsexamen för drygt tio år sedan. De ständiga utmaningarna och möjligheten att växa karriärmässigt är två anledningar till att han trivts bra under åren. Dessutom får han arbeta med produkter som hjälper miljontals människor att må bra. Som världens största livsmedelsföretag erbjuder nämligen Nestlé god och sund mat och dryck till konsumenter över hela världen.

Berätta om din roll på Nestlé!

– Som min titel, Head of Nordic Channel Category Sales Development, antyder så är jag ansvarig för utvecklingen av kaffe och dryck på Nestlé i Norden. Arbetet handlar mycket om att identifiera var vi kan sälja vårt kaffe och hur vi ska synliggöra produkten för konsumenterna. Jag fungerar som ett stöd för mitt team, vilket är roligt men även en utmaning då vi sitter långt ifrån varandra rent geografiskt. Det är spännande att både få alla i teamet att sträva åt samma håll men även att pusha medarbetarna i sin karriär. Nestlé är väldigt måna om medarbetarnas utveckling.

”Nestlé är väldigt måna om medarbetarnas utveckling”

Med det i åtanke, hur kommunicerar du med dina medarbetare?

– Det är som sagt en stor utmaning att känna att man är tillräckligt nära och tillgänglig för alla. Jag har som ett personligt mantra att inte låta det gå mer än en vecka mellan samtalen med mina medarbetare. Då jag inte har möjlighet att vara på alla kontor i Norden samtidigt så använder vi de klassiska kommunikationsmedlen mycket. Vi har också ett så kallat Telepresence Room med fyra stora skärmar så vi kan ha videomöten med våra olika kontor i Norden och samla alla på ett smidigt sätt. Det fysiska mötet går inte att ersätta men det är ett väldigt bra komplement.

Hur skulle du beskriva din ledarstil?

– Jag tror mycket på frihet under ansvar som en del i vår process för att kunna uppnå våra ambitösa mål. Nestlé är ett högpresterande företag som fokuserar mer på samarbete och resultat än på rangordning och hierarki. För oss är det viktigt att hitta rätt personer som delar våra värderingar. När man väl har rätt människor på rätt plats, med rätt attityd så handlar det om att coacha och inspirera. Att ge medarbetarna bästa möjliga plattform där de kan använda sin kompetens helt enkelt. Är du ambitiös med en vilja att utvecklas så har du Nestlés stöd att påverka din egen karriär i en internationell miljö, både lokalt och på en global skala!