På Midroc vinner den som vågar
8 Jan 2016 kl: 00:00

På Midroc vinner den som vågar

På konsult- och entreprenadföretaget Midroc har Emma Jönsson hittat en ny utmaning. Som chef för Midroc Automation Stockholm ansvarar hon för ett tiotal ingenjörer som arbetar med automationsprojekt, entreprenader och optimering inom energi och process.

Varför valde du att börja på Midroc?
– Efter 15 år inom en av världens största industrikoncerner ville jag se och uppleva något nytt. Jag har alltid gillat projektverksamhet och trodde mycket på Midrocs arbetssätt och projektmod. Enligt mig hade de den bästa metodiken och strategin och är ett företag som vågar mycket, det gjorde valet väldigt naturligt för mig.

”Gör man aldrig fel så gör man ingenting”

Berätta om Midrocs ledarfilosofi!
– Det finns en ledningsplattform som tar upp hur vi vill att vår ledarkultur ska vara. Vi tror mycket på tydlig kommunikation och en stöttande organisation. Vi har flera olika ledarskapsutbildningar som behandlar just de ämnena för att utveckla våra ledare så att de kan kommunicera på ett bra sätt med sina medarbetare samt både ge och få feedback. Vår stöttande organisation visar sig inte minst genom att vi inte har en klassisk hierarkisk pyramid utan en organisationspil. Längst fram i pilen finns de som är ute i produktion och längst bak sitter koncernledningen, vilket ger en bra bild av Midroc. Du har alltid ett stöd i ryggen, en filosofi jag gillar och kände mycket för direkt.

Hur utvecklar Midroc sina medarbetare?
– Vår filosofi betyder att vi jobbar tillsammans och att vi ledare utvecklar medarbetarna genom stöd och kommunikation. Vi har också vår egen Midroc ­Business School med utbildningar som fokuserar på att utveckla både gruppen och individen. Där har vi fyra lärare med bakgrund inom beteendevetenskap och ledarskap som är dedikerade till att utveckla kompetensen på Midroc via utbildningar och temadagar inom till exempel projektledning, ledarskap och grupputveckling.

Vilka trivs på Midroc?
– Personer som vill jobba med sin egen utveckling och växa med uppgiften. Engagerade människor som vågar ta initiativ och inte är rädda för att misslyckas. Gör man aldrig fel så gör man ingenting, det viktiga är att man har ett driv och lär av sina misstag. Besitter man de egenskaperna finns alla möjligheter att göra karriär här.