”På COWI utvecklar jag mig själv och andra”
22 Maj 2017 kl: 00:00

”På COWI utvecklar jag mig själv och andra”

Dagny Benediktsdóttir Ullberg har alltid varit intresserad av vägar och gator. Som fyraåring byggde hon upp stora sandhögar med vägar hemma på uppfarten. På senare år har intresset för hållbara transporter tagit en allt större plats och när hon inte cyklar eller springer till jobbet tar hon tunnelbanan. Hon har tidigare jobbat som projektör, teknikansvarig och uppdragsledare och valde nyligen att anta en spännande roll på konsultföretaget COWI.

– Jag valde COWI för att jag vill vara med och vidareutveckla Stockholmskontoret och se till att vi behåller den familjära känslan samtidigt som vi växer. Förutom att själv utvecklas som gruppchef får jag möjlighet att vidareutvecklas som uppdragsledare och teknikansvarig. Vi som har jobbat i några år vägleder de yngre medarbetarna, för att de ska kunna utvecklas och senare bli teknikansvariga och uppdragsledare.

”Stockholmskontoret ska växa och vi flyttar till nya, ljusa lokaler i slutet av året.”

Ni är populära bland studenter och young professionals. Varför, tror du?

– COWI är ett företag som växer och börjar synas alltmer. Det finns många möjligheter att utvecklas och även att arbeta internationellt. Vi har kontor i flera länder och har mycket samarbete med exempelvis Danmark och Litauen vilket gör att vi kanske uppfattas som större än vi egentligen är i Sverige. Det finns många specialister inom företaget och det är därför självklart att söka kompetens på COWI-kontor i andra länder. På så sätt lär vi oss av varandra vilket ger goda utvecklingsmöjligheter.

Vad gör er unika?

– Till skillnad från många andra konsultföretag är COWI inte ett börsnoterat bolag, det är ägt av en stiftelse och medarbetare. Det blir inte lika stort fokus på vinst som det kan vara för börsbolag. Det finns ett stort fokus på att medarbetarna ska få möjlighet att utvecklas inom uppdragen, genom utbildningar och erfarenhetsutbyte. Vi har COWI Academy där vi erbjuder medarbetarna kurser i allt från interna system och ledarskap till projektledning.

Vad har ni på gång just nu?

– Ett projekt där många av våra medarbetare är engagerade är Ostlänken etapp 3, där vi bygger en dubbelspårig höghastighetsjärnväg mellan Järna och Linköping. Stockholm växer enormt mycket och det är roligt att jobba med nya exploateringsområden. Vår ambition är att växa och vi flyttar till nyrenoverade, ljusa lokaler i slutet av året. Det är en utmaning att hitta nya medarbetare och vi behöver alla roller, som projektörer, uppdragsledare och teknikspecialister.