På BillerudKorsnäs har Emma världen som arbetsfält
25 Nov 2016 kl: 00:00

På BillerudKorsnäs har Emma världen som arbetsfält

För bara några veckor sedan klev Emma Hellqvist in i rollen som Business Development Trainee på BillerudKorsnäs huvudkontor i Stockholm. Redan under de första dagarna kastades hon in i hetluften.

Berätta, hur har första tiden varit?

– Det har varit hands on direkt! Bland annat fick jag följa med på en utbildningsträff för att starta upp ett nytt projekt i samarbete med representanter från

Bosch. BillerudKorsnäs flyttar en pappersmaskin från Finland till en av våra svenska fabriker, i samband med det har jag fått vara med och se vad dessa förändringar innebär för marknaden.

Vad innebär din nya roll?

– Rollen som Business Development Trainee innebär att jag ska identifiera nya marknader i utvecklingsländer i Asien och Afrika, eftersom olika klimat och förutsättningar ställer andra krav på förpackningsmetoder. Tanken är att jag ska ägna 25 procent av min arbetstid till att resa och skapa nya relationer med kunder på de olika marknaderna. Det är en av faktorerna som gjorde att jag sökte mig hit.

Vad var det som lockade dig hit?

– Dels möjligheten att få resa i jobbet, men också för att det var en roll där jag får kombinera min analytiska och sociala förmåga. Förra året gjorde jag en utbytestermin i Sydafrika och blev tokkär i landet. Under förra sommaren arbetade jag också i Kina, vilket gjort att jag fått en unik inblick i de olika ländernas kulturer. När BillerudKorsnäs sökte en trainee med inriktning på just Afrika och Asien kändes det som en perfekt matchning! Jag tror att mitt starka engagemang lyste igenom på min intervju.

Vad gör BillerudKorsnäs till en spännande arbetsgivare?

– BillerudKorsnäs utmanar konventionella förpackningar med hållbarhet i fokus. Förpackningsbranschen är otroligt intressant eftersom det finns stora möjligheter att bidra till den gröna omställningen i samhället. Hållbarhetsarbetet är väl genomsyrat i organisationen, bland annat ska material och förpackningar vara så resurssnåla och effektiva som möjligt. Att få arbeta på ett företag där jag får bidra till att ersätta plast med papper skapar en stark motivation hos mig.