Östersund är årets studentstad: ”Sitter inte nöjda”
30 Apr 2018 kl: 00:00

Östersund är årets studentstad: ”Sitter inte nöjda”

Sedan 1999 delar Sveriges förenade studentkårer, SFS, ut utmärkelsen Årets studentstad till en stad som aktivt arbetar för att främja studenters livssituation. I år föll valet för första gången på Östersund, en stad som enligt juryns motivering inte räds nya utmaningar, alltid har utveckling i fokus och är beredd att göra allt för att studenterna ska trivas – före, under och efter sin utbildning.

− Utmärkelsen är ett bevis på att vi bedriver ett bra arbete och det är också något som kommer att sporra oss att göra Östersund till en ännu bättre stad att studera i, säger Linus Theorell, ordförande för Studentkåren i Östersund, i ett pressmeddelande.

”Känner verkligen att vi är på rätt väg.”

I motiveringen nämns att Östersund erbjuder ett aktivt idrottsliv, bostadsgaranti för alla studenter och möjlighet till ett gott nätverkande genom en bra koppling mellan akademi och omgivande samhälle. Man lyfter fram utvecklingen av MittÖs – ett gemensamt samverkansforum mellan Östersunds kommun, Mittuniversitetet, Studentkåren i Östersund, Östersunds studenters idrottssällskap och näringslivet i regionen– som arbetar med studenternas bästa i fokus.

− Jag känner verkligen att vi är på rätt väg. I höstas var Mittuniversitetet det lärosäte i landet som ökat mest i anseende det gångna året och nu får Östersund den här utmärkelsen. Vi sitter inte nöjda, men gläds åt att detta ger oss än mer energi att fortsätta vara en drivkraft för hela regionen, säger Mats Tinnsten, prorektor på Mittuniversitetet.

De senaste vinnarna av Årets studentstad

2017/2018: Gävle

2016/2017: Linköping

2015/2016: Uppsala

2014/2015: Trollhättan

2013/2014: Norrköping